Regn, vind og mørke tanker

Riktig god Mandagsmorgen alle fine folk! 😀🙏😀

Noen ganger, kanskje til og med litt for ofte, kan uken starte litt brått og automatiserte tankemønstre pumper inn i aktiv fase, hopper over tankene slik at man ikke har kontroll og bare skrur av lyset. Alt i omgivelsene støtter kanskje også opp om negativiteten. Regn, vind, regninger, sure folk og så videre. Kjenner du deg igjen?

Så hva kan man gjøre når morgener starter skjevt? Når selvfølelse har bestemt seg for å ta en ferie og pæren i hjernebarken ikke lyser?

Fokus. Selv om automatiske mønstre aktiveres plutselig og uventet er det mulig å påvirke reaksjonene. Om man velger å akseptere at noen dager føles annerledes og fokuserer på alt som er bra i livet, så går ting lettere.

Begynn gjerne dagen med en lang dusj, strekk muskler og gå gjerne barfot ut i regnet. Jording er en undervurdert øvelse. Tillat deg selv å skru på lyset, smil til tross og reis gjerne en visuell tur innover i deg selv til steder, tider og hendelser som gav deg fantastiske følelser.

Det å endre fokus er enklere enn du tror 🤗❤️🤗

Ønsker dere alle en strålende fin uke.🙏

 

Mørkemenn uten pride

Hat, fordommer, uvitenhet og simpel menneskeforakt er og blir den laveste formen for menneskelige egenskaper. Det en del såkalte kristne våger å slenge ut av seg mot andres legning er intet mindre enn forkastelig.  Å fremvise slik åpenbar forakt for andre mennesker er trist og skammelig å være vitne til. Det synes åpenbart for lett å løpe å gjemme seg bak ytringsfrihet når kristenkonservative radikale personer ytrer det mange vil oppfatte som fordomsfulle og støtende kommentarer og påstander med åpenbar forakt for mennesker med annen legning enn dem selv. Et syn på andre mennesker som jeg vil påstå at i verste fall kan ta liv.

 

Og så beskytte seg med ytringsfrihet og deres middelalderske “trosrett” i følge skrifter som gikk ut på dato da Moses gikk i knebukser, virker bare dumt og ignorant i 2022.

 

La det være sagt, det finnes heldigvis langt flere gode, fornuftige og kunnskapsrike kristne med et moderne livssyn, enn det finnes radikaliserte konservative. Det er da heller ikke denne gruppen som utgjør en trussel mot sine medmennesker enten de er født med en annen legning eller har en oppfatning om moral og verdier enn det kristenkonservative og radikaliserte gammelttestamentere har. 

 

Det er denne gruppen av mørkemenn og kvinner og deres konspiratoriske samfunn og det forkastelige livssyn de hevder er det eneste rette, som bør advares mot. En liten gruppe, men dog farlig mot de menneskene de forakter så mye. Ikke er det mulig å diskutere med dem heller. Med troens iskalde klør som forsvar vil denne gjengen ha seg frabedt enhver form for saklighet, vitenskap og etiske normer.

 

Mot tro, slik som den er tolket av denne marginale gruppen av mørkemenn,  ytret gjennom middelalderske meninger og konspiratorisk forståelse av verden, finnes ingen motargumenter. Derfor gir det heller ingen mening i å debattere mot denne samlingen av det som for mange forstås som ignorante sjeler uten empati. 

 

Mørkemannens tid er tydeligvis ikke forbi og kampen står særlig mot den umoral de mener foregår ved et enkelt flagg i regnbuens farger. Gad vite hvordan de hadde reagert om den gjengse mening foreslo å fjerne korset. Motstykket er like dumt og forkastelig.

 

Man kan i dag mene hva man vil og si nesten alt så lenge man ikke tramper på og mobber sine medmennesker. Så om vi er uenige om tro og moral så er det selvsagt greit. Det som ikke er greit er samfunnsproblemet konspirasjoner, fake news og denne gruppen av middelalderens mørkemenn og kvinner forsøker å maksimere.

 

Unge menn og kvinner verden over tar sine egne liv på grunn av fordommene, forakten og menneskehatet dere fremmer i kommentarfelt og ved handlinger som å rive ned regnbueflagg og påstå at mangfoldet innen legning er synd og umoral, ja til og med sykdom. Kan hende det er dere som nå etterhvert bør holde munn. Tro gjerne hva dere vil men la vær å spre dritten deres utover en verden vi andre gjerne vil fylle med kjærlighet og mangfold.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top