Hypnose som smertebehandling

Reklame |

hverdagsaktiv.blogg.no

NA-KD//NA-KD Accessories//NA-KD

Hypnose folkens! Bare ordet gir assosiasjoner til noe magisk og alternativt, ikke sant?

Ser dere for dere folk som løper rundt på en scene og tror dem er en kylling, eller forbinder dere hypnose med seriøse behandlere, leger, psykologer og ellers annet medisinsk personell?

Jeg vedder på at de fleste tenker på det første.

Som dere faste lesere av bloggen vet så har jeg lært meg denne formen for behandling for mer enn 20 år siden. Men nå altså får jeg anledning til å bli godkjent fra Helsedirektoratet og internasjonal hypnoterapeut og EFT terapeut. Allerede neste måned starter jeg den formelle utdanningen.

 

Men tilbake til klinisk hypnose og hvordan jeg kan bruke dette som terapeut fremover. Hverdagsaktiv vil da kunne tilby en rekke nye behandlinger med hypnose som behandlingsform.

 

Hva man kan bruke hypnoterapi til:

 

  • Bli kvitt uvaner som overdreven søtsug
  • Røyke og snuskutt
  • Vektreduksjon
  • Lindring av kroniske smerter
  • Generell smertebehandling
  • Irritabel tarm syndrom (IBS)
  • Angst og uro
  • Økning av selvtillit
  • Søvnvansker
  • Fobier

 

Dette er en kort liste over noen av de tilstander som kan behandles med hypnose.

 

Hypnose er et reelt fenomen. Det er ikke på noe som helst måte farlig og en utdannet hypnoterapeut vil kunne bruke dette trygt og med god effekt for de aller fleste. Hypnose Tilstanden er en svært avslappende opplevelse der du alltid har full kontroll over deg selv. Det er litt som å dagdrømme eller det å se en spennende film. Hypnose er en svært konsentrert situasjon der terapeuten prater med den ubevisste delen av hjernen din og behandler dine problemer terapeutisk gjennom spesielle teknikker. En særdeles avslappende opplevelse. Selv bruker jeg veldig ofte selvhypnose for avspenning og søvnvansker. Jeg bruker det også mye for angstdemping.

 

Hypnose er mye brukt innen smertebehandling. Både akutte smerter og kroniske smerter kan behandles og dempes ved bruk av hypnoterapi. Det finnes mye forskning på dette området. Man regner med at kroniske smerter kan reduseres med mer enn 30% etter bare noen få terapitimer. Dette er svært gode nyheter for dem med revmatiske sykdommer eller andre typer kroniske smerter.

 

Ønsker dere alle en strålende fin dag.

Mvh Willy Marthinussen 

 

Gulvlegging i funkisbolig

Reklame |

 

Fila//Converse//Salomon//Salomon//Converse//Lacoste//adidas Originals

 

Hei alle fine folk!

Både i går og i dag har vi som hverdagsaktivitet og hjelpende hånd begynt å legge nytt gulv i funkishuset til min datter, svigersønn og deres lille familie. I tillegg til at det selvsagt er veldig kjekt å hjelpe til, blir man også gjennomtrent.

For det å legge gulv er en jobb som faktisk aktiverer alle kroppens muskler. Bare tenk på alle bevegelsene man får i et repeterende mønster gjennom noen timer med denne aktiviteten. Det blir mye bøy og tøy. Dette er knallgod trening for kroppen. Jeg synes at hverdagsaktiviteter er undervurdert av og til. Man MÅ ikke gå på gymmen for å få inn en dose trening.

Å legge gulv er dessuten både motiverende og moro.

Funkisboligen fra 1970 trengte full renovering og da er det veldig gøy å kunne hjelpe ungdommene våre med ulik hjelp. Enten det er praktisk hjelp i forhold til handymanoppgaver, eller som barnevakt.

Og som sagt er det godt for kropp og sinn å få gjort noe fornuftig.

For meg med smerter er det veldig lett å si at det er for tungt. Det er det for veldig mange vet jeg. Enten det er rygg, knær eller ledd som lider, ja så er det forsket på effekten av bevegelse som noe bra. Det verste man kan gjøre er å være inaktiv. Om ikke annet er mulig så er bare det å være med bra for deg. Jevnlig bevegelse er god medisin for kroniske smerter og hva er vel bedre da enn å legge gulv i en funkisbolig fra 1970?

Ha en nydelig Søndag folkens

mvh willy

 

 

Sannheten om 10.000 skritt om dagen!

Reklame |

 

Fikkerts//Biotherm//Wahl//Clarins//Body & Massage Oil//Nivea

 

Er du en av dem som virkelig sliter med å få skritt telleren til å gå over 10.000 skritt hver eneste dag? Til og med det å nå 3000 skritt er vanskelig, liksom? Man kan klare det innimellom, men hallo HVER ENESTE DAG??
Fakarten ikke riktig klok de som fant på dette.

Men hvem var det nå egentlig som faktisk fant på dette? Du vil nok bli forbauset over å høre hvor dette tallet egentlig kommer i fra.
Tallet kommer fra Japan i det herrens år 1964 da et Japansk firma lanserte en skritt teller som skulle bidra til å øke bevisstheten til bedre helse hos folk flest.

Dingsen ble kalt Manpo – Kei.
Manpo betyr skritt og kei betyr måler.

Bakgrunnen var at forskeren Dr Yoshiro Hatano mente at hvis inaktive Japanere økte sine skritt fra 4000 i snitt hver dag til 10000 så ville man forbrenne inntil 500kcal mer hver dag.

Dette ble en markedsførings suksess og 10000 skritt for dagen var født.

Men, holder dette mål i 2019?

Det er helt sikkert at å gå 10000 skritt for dagen er sunt. Ingen tvil om det. Men som jeg har skrevet om før så er det svært vanskelig å opprettholde et så stort antall skritt daglig. Det er nå en ting. Det som er verre er at folk blir lurt til å tro at dette er nok for å komme seg i bedre form eller å gå ned i vekt.

Selvsagt er det fint hvis man regulerer kosten og samtidig går 10000 for dagen resten av livet, men for de fleste er dette et urealistisk mål. Desssuten er 10000 skritt også litt for lite hvis man skal ha god effekt av gåingen. Her bør man egentlig opp i minst 15000 skritt hvis det skal monne. Så det gjorde det plutselig enda vanskeligere, ikke sant?

Sannheten om de titusen skrittene er at det i beste fall forhindrer ytterligere forfall. I beste fall får man fine turer ute som er flott og helseforbedrende i seg selv. Men altså den helt store helsegevinsten oppnår du altså ikke. Og mest fordi dette er vanskelig å opprettholde over tid. Og fordi det ikke er nok altså.

Så hva gjør man? Bare å kaste skrittelleren? 

Nei selvsagt ikke. Bruk gjerne skritteller for å se hvor lite du har gått. Slik at du kan holde oversikt over det totale antall skritt. Slik at du kan motivere deg selv til å være mest mulig aktiv. Det er ikke dermed sagt at du må ha noen mål, men la målet være å gå så mye som mulig hver dag.

Jeg selv har skiftet ut ti tusen skritt om dagen, med så mange som mulig om dagen. I tillegg så gjør jeg små økter med HIIT trening så ofte som mulig i løpet av uken. Her er mitt eneste mål å nå makspuls så ofte og lenge som mulig. Dette har effekt!

Dette gir forbedring av kondisjon og muskler. Og gir mye større effekt og helsegevinst enn 10000 skritt for dagen.

100 sekunder med intens trening er faktisk noe jeg selv foretrekker. Jeg liker også å løpe lengre turer samt at jeg er så hverdagsaktiv som mulig. Det gir meg frihet til ikke å måtte skyndte meg for å nå de forbanna 10000 skrittene.

Ønsker alle en fantastisk helg!!

Innlegget har vært postet her på bloggen tidligere, men en god ting kan vel ikke sies for ofte 🙂

Mvh willy

Avspenningsteknikk av den progressive sorten!

Reklame |

 

Fikkerts//Biotherm//Wahl//Clarins//Body & Massage Oil//Nivea

 

 

Sjekk også ut produktene over. Mange flotte produkter som er med på å skape ro og stressmestring. Mange oljer har en avslappende effekt bare ved at man kjenner deres beroligende dufter. Så:

Relax people! Eller chill som ungdommen sier, he he.

Men seriøst godtfolk. Det er for mye stress i hverdagen til alt for mange mennesker.

 

I dag lærer jeg dere en avspenningsteknikk som er svært enkel og effektiv for å redusere stress.

 

Vi kan nok alle bli flinkere til å redusere daglig stress. På den måten kan vi faktisk unngå mange problemer, hodepine og smerter.

 

Ved å lære seg ulike teknikker for å kunne la kroppen få et aldri så lite avbrekk, ja så kan mye være gjort.

 

Jacobsens progressive avspenningsteknikk

er en slik metode. Denne er vel også muligens en av de mest brukte og også eldste. 

Denne metoden for avspenning har jeg selv brukt i svært mange år. Allerede når jeg lærte meg hypnose for nå snart 25 år siden har jeg hatt nytte av denne metoden for avspenning.

 

Store Medisinske Leksikon beskriver dette som en avspenningsteknikk der muskelgrupper blir spent og avslappet isolert for å bevisstgjøre forskjellen på spenning og avspenning. Se også anvendt avspenning.

 

Metoden ble først utviklet av Edmund Jacobson i 1920. Siden den gang har denne metoden blitt videreutviklet i mange ulike former.

 

Den vanligste formen for å gjennomføre denne teknikken er å ta en kortversjon. I dag vil jeg presentere en trinnvis kortversjon som jeg altså selv bruker aktivt for stressreduksjon, angstdemping, muskelspenninger, søvnvansker og en rekke andre ting.

 

Her er rekkefølgen:

 

  1. Finn et sted eller en plass der du kan slappe riktig godt av. Entene det er i sengen, sofaen eller i en stol. Poenget er at du skal kunne slappe helt av i kroppen. Lukk øynene.

  2. Hev så skuldrene dine helt opp mot ørene. Hold dem der i fem sekunder og slipp dem tungt ned. Gjenta dette fem ganger. Her er det viktig å slippe ut alt stress for hver gang skuldrene slippes ned.

  3. Fokuser på pusten din. Trekk pusten dypt ned i lungene og pust rolig ut. Gjenta dette tre ganger. Allerede nå vil du kjenne at kroppen slapper mer av. La pusten gå rolig inn og ut videre.

  4. Fokuser på alle musklene i ansiktet. Stram ansiktsmuskulaturen så hardt du kan et par sekunder, så slipp. Føl hvordan hele ansiktet ditt blir tungt og avslappet. Gjenta 2 ganger. 

  5. Fortsett nedover kroppen til skuldrene. Stram musklene, slipp. La pusten gå jevnt. For hver gang du slipper så føl hvordan kroppen slapper mer og mer av.

  6. Rygg, bryst og mage. Stram musklene hardt og slipp opp igjen. La tyngdefølelsen overta og kjenn hvordan all spenning forlater overkroppen.

  7. Hofter, sete, lår og helt ned i tærne. Stram alt du kan og slipp taket. Gjenta et par ganger.

  8. Nå er hele kroppen avslappet. Kjenn på hvordan underlaget føles mot kroppen. Nært men likevel litt fremmed. La pusten gå jevnt. og for hver gang du puster ut så blir du varm og avslappet. Er det noen steder igjen i kroppen som er spent? Fokuser på stedet, stram og slipp.

  9. Føl varmen. Fokuser på å flyte og la kroppen føle seg tung, varm og komfortabel. Pust rolig og slipp taket i all muskulatur.

  10. Slapp av så lenge du vil eller har tid til. Hvis du ligger i sengen så er det jo greit å sovne nå.

Dette er en progressiv form for avspenning der vi strammer og slipper musklene. Denne er fin å bruke hvis stress er i ferd med å lage vansker for deg og gjerne i sammen med litt rolig og avstressende bakgrunnsmusikk.

 

Masse lykke til!

Mvh Willy

Du er et ra..høl og en spyflue!

Reklame | Converse

Converse//Converse//Converse

 

Akk, ja.

Innleggene mine om sinte gamle menn og sinte, rasende gamle menn fikk endel oppmerksomhet. Spesielt etter at et av dem ble publisert i Bergens Tidende.

Jeg hadde jo forventet endel sure kommentarer og usaklig argumentasjon, men man blir jo likevel litt satt ut når sjikanerende kommentarer treffer en. Jeg har nå blogget siden Desember 2017 og har skrevet over 500 innlegg. Mange er publisert i aviser.

Det er altså når jeg påpeker at folk må være snille med hverandre og ikke spre skittkasting i debatter at jeg får mine første sure angrep på min person. Folk må selvsagt mer enn gjerne være uenig med meg i de meninger jeg står for. Det lever jeg godt med, men personangrep, sjikane og usakligheter bør man jo kunne holde seg for god for?

Så fra å kritisere dem som sjikanerer i offentlig debatt og hylle mine meningsmotstandere som argumenterer på en voksen og god måte, til å være en som kun er ute etter å kjefte på sinte gamle menn er det jo et sprang.

Jeg mistenker jo at det sitter langt flere sinte gamle menn og damer der ute som kun vil høre det de ønsker selv å høre. Dette er synd for den offentlige debatten fordi de som argumenterer uten hets minimeres og overskygges av simpel lavmålsargumentasjon.

Made my point, now i can shut up!

Willy

Ikke bare sinte, men RASENDE gamle menn!

Reklame | Playboy, converse

 

PLAYBOY FOOTWEAR//Converse//Playboy//Playboy//Converse

 

Akk den villfarelse mange lever i. Hverdagen må jammen være en endeløs bølge av forvirring og misforståelser for ganske mange. I dag publiserte Bergens Tidende et av mine blogginnlegg om sinte gamle menn. Innlegget finner du her.

Det tok ikke lang tid etter at dette ble publisert at de første kommentarene kom om at jeg var en klimaekstremist som egentlig var ute etter å kneble mine meningsmotstandere. Til dere: Les artikkelen!

Det tok heller ikke lang tid før jeg ble bedt om å innrømme at jeg kjørte el bil på grunn av økonomi. Til deg: Les artikkelen!

Det tok heller ikke lang tid før noen begynte å vri hetsen som ytres til å ikke gjelde Greta Thunberg, men apparatet bak henne. Til dere:Les artikkelen!

Bare slik at det er HELT AVKLART:

Jeg er ikke en klimaekstremist. Jeg er bekymret for fremtidens miljø og klimaproblemer, ikke for min egen skyld, men for mine barn og barnebarn og oldebarns skyld. Det er vel ikke særlig egoistisk? Å tenke på dem som kommer etter meg mener jeg?

Ja jeg kjører el bil. Både for økonomiske, men også for å bidra med min lille bit til en renere luft. Når jeg er ute å løper kjenner jeg nemlig godt når det kommer en diesel eller bensinmotor kjørende forbi. UBEHAGELIG! Og er jeg ekstra egoistisk så innrømmer jeg glatt at det irriterer meg. Men hvis jeg kjenner det så gjør vel andre det også. Derfor har el bil kjøring blitt noe bra for meg. Og andre som løper langs veien. Også barna som er på vei til skolen.

For alle som trodde jeg ville kneble deres rett til å ytre deres mening! LES ARTIKKELEN!

Her skriver jeg klinkende klart at jeg fremmer debatt og ulike syn. Det er vår rett til å gjøre dette. Jeg dømmer IKKE mine meningsmotstandere. Det jeg derimot retter pekefingeren mot er MOBBING, DRITTSLENGING; FAKE NEWS, POLARISERENDE RETORIKK, HÅNING, OG KARAKTERISTIKKER MOT ANDRES MENINGER VED BRUK AV SPYDIGHETER SOM IKKE HØRER HJEMME I VOKSEN DEBATT.

 

Det er vel ikke så mye forlangt å kunne kreve et debattklima som ikke er personrettet og hatefullt, men å kunne kreve skikkelig, voksen og redelig debatt?

Når jeg skriver sinte gamle menn så er det bare å ta en titt på profilene til de som ytrer seg hinsides all folkeskikk. Ja folk sjekker faktisk profilen deres. Et overveldende flertall er relativt voksne menn. Dette er ikke noe nytt. Det er jo underlig at de som aldri kommer til å oppleve de største krisene fordi de ikke er her lenger om noen år, faktisk er de som er mest opptatt av å hindre klimakampen til de unge og de voksne som våger å delta i en debatt som tidvis kan skremme vannet av normale mennesker.

Igjen, jeg er ingen klimaekstremist eller ekstremist i noen form. Jeg er en helt vanlig fyr som ønsker at mine etterkommere skal kunne ha et beboelig klima. Dessverre så er det mange sinte gamle menn og damer som ikke lenger er bare sinte, men tvert imot rasende fordi jeg ønsker å gi min skjerv til debatten. Jeg ønsker KUN et debattklima der normal folkeskikk og respekt for sine meningsmotstandere ivaretas. Hvis dere er rasende og sinte for dette, ja så er det synd. Ikke overraskende, men synd.

Mvh Willy

Hverdagsaktiv med rabattkode!

Reklame | treningstoy.no

Løpetur

 

Hei alle gode bloggvenner!

Motivasjon er viktig for meg når jeg er ute og løper eller trener. Det å kjøpe noe ekstra digg er derfor en aldri så liten motivasjonsbelønning for meg. Hvordan er det egentlig for dere?

Det var egentlig derfor jeg som mann fant ut at det ikke er bare damer som shopper på nett. Jeg også har begynt. Eller rettere sagt OPPDAGET FORDELENE med å slippe å reise av gårde på senteret for å shoppe. Ikke verst for en noe gammeldags fyr som meg, he he.

Jeg ønsker i dag å sette ekstra stor pris på dere gode lesere! Jeg har derfor inngått en aldri så liten avtale med treningstoy.no

De ønsker å være frempå og vil derfor dele en rabattkode med dere kjære lesere.

Hverdagsaktiv skriver som dere vet om hverdagsaktive tips som kan være til hjelp for alle dem som ønsker å komme i bedre form. Med dette er det viktig å ha både motivasjon og overskudd til å kunne utføre dagens aktiviteter eller treningsøkter. Hos treningstoy.no har de superbra nettside og knalltøffe produkter!

Hverdagsaktiv.blogg.no har i dag fått anledning til å dele en rabattkode fra dem til mine kjære lesere. Denne rabattkoden gir dere minimum 15% på alle varer i nettbutikken deres(slår ikke inn hvis varen er nedsatt med 15% eller mer fra før).

Bruk Rabattkoden Hverdagsaktiv15 på nettbutikken til treningstoy.no

 

Stikk innom å sjekk ut deres gode tilbud! Der skal i hvert fall jeg tilbake. Jeg har dilla på sportsklær og må jo innrømme at jeg innimellom kjøper litt bare for å kunne bruke noe nytt. Kun for ekstra motivasjon!

Ønsker dere alle en strålende kveld!

Willy

 

Jeg er månedens Metapic ambassadør!

Reklame | Converse, devold, C.P Sports

willy marthinussen hverdagsaktiv.blogg.no

Converse//Converse//Converse//Converse//Converse

Hallo godtfolk!

I dag fikk jeg en svært hyggelig mail fra Egmont, Blogg.no. Dette er dem som betaler oss bloggere for å bruke vår blogg til å annonsere og fremme våre meninger om mangt. Som alle vet så tjener jo vi bloggere penger på annonser og reklameplass på bloggen. Sjekk forøvrig ut denne kule løpeluen! Perfekt for årstiden vi nå går inn i.

MÅNEDENS METAPIC AMBASSADØR!

Ja, jeg er altså månedens metapic ambassadør! Dette var en superhyggelig overraskelse og kom helt uventet. Jeg setter pris på dette og ikke minst så er det alle dere som faktisk er med på å spre viktige budskap om livsstilsendring, usynlig sykdom, hverdagsaktivitet, folkehelse og mye, mye mer som er de jeg skal takke aller mest!Tusen hjertelig takk!

 

I kveldens blogginnlegg peker jeg på annonsen over der ulike produkter er klikkbare bilder som tar dere lesere til produkter som jeg selv synes er flotte og kule! Ta en tur innom disse annonsene og sjekk ut hva de har å tilby.

Annonsene over har jeg faktisk laget helt selv ved bruk av tjenesten Metapic. Her kan jeg i ro og mak slik som denne bagen fra Sport Bag Combi fra C. P. Sports. Denne synes jeg er superkul! og da er det lett og enkelt å lage en annonse som passer. Superenkelt og med fint resultat både for produktene jeg fremmer og bloggen som får inntekter man som i mitt tilfelle kan benytte til å fremme bloggen ytterligere for eksempel på sosiale medier. Jeg mener jo absolutt at det viktige budskapet hverdagsaktiv.blogg.no formidler, trenger å bli spredt så mye som mulig.

Prøv dette ut i dag og se hvor enkelt det er!

Sjekk også ut produktene under som jeg synes er veldig kule!

Devold//Devold//Devold//Devold//Devold//Devold//Devold

Sinte gamle menn!

Reklame |

Playboy//Bodylab Herre T-shirt//Richmond & finch

De musikalske dvergene, et kjent Bergensband, skrev om disse sinte gamle mennene i en låt. Og om sangen og låten var av den musikalske sorten, vel så er virkelighetens sinte gamle menn det ikke. For makan til umusikalske unoter som fremføres i offentlig debatt skal man lete lenge etter.

 

Jeg snakker selvsagt om klimafornekterne. Denne gruppen av folk som kategorisk avviser menneskeskapte endringer og attpåtil viser til forskning for å forklare eller forsvare sitt syn. Sinte og frustrerte er de også. De avviser glatt den massive og VALIDE forskningen om at klimakrisen er menneskeskapt og at det er overveldende konsensus om dette blant verdens forskere. Deriblant ledende forskning. Nei det kan vi ikke høre på, det er en konspirasjon fra folk som kjører elbil. 

 

Også ledende politikere virker å være sinte. I hvert fall noen av dem. 

Kanskje Carl I. Hagen, som fremstår som en innbitt motstander av klimakrisen er en av dem som ønsker at vi som eier og kjører en elektrisk bil  burde våkne opp. Fordi disse sinte gamle mennene synes at vi som kjører elbil er siste sort. En gruppe miljøforkjemper idioter hvis livsoppgave er å snylte på samfunnet og attpåtil peke nese til de som ikke har elbil. Er det slik? Er det derfor de sinte gamle mennene også lar seg true og provosere av miljøforkjemperne? Er det derfor de angriper og slenger dritt om Greta Thunberg? Er det derfor de er så steike sinte? Forskningsbasert kunnskap som er faktasjekket, synes som om de sinte gamle menn ikke tar så nøye. 

 

Hvorfor er de egentlig så sinte? Har de grunn til dette? Kan man forstå frustrasjonen og sinne?

Etter min mening, et absolutt nei.

 

Ta oss som eier og kjører en elektrisk bil . Ja vi har fordeler. Går dette utover noen? Fører dette til at de som ikke har el bil ikke har råd til mat og regninger? Er det vår feil at myndighetene legger til rette for at flere skal kjøre grønt? Er det vår feil at sinte gamle menn i dieselbiler må betale mer i bompenger? Kanskje det er den “fæle” Greta Thunberg sin skyld? 

 

Det er både skremmende og patetisk og se alle angrepene på denne unge kvinnen som bærer sine meninger frem. På toppen av det hele bruker hun sin ytringsfrihet. Jeg har enda ikke hørt henne banne. Det er mer enn de simple angrepene på person som de sinte gamle menn gjør. Det er skremmende at voksne og sinte gamle menn bruker sin stemme og ytringsfrihet på en såpass simpel måte som enkelte gjør. Det viser et lavmål som ikke er verdig verken såkalte politikere eller andre for den saks skyld. Når ble simpel drittkasting og håning av unge meningsmotstandere greit, liksom? Greta Thunberg er 16 år! Disse gamle sinte mennene synes at det er helt ok å ytre de simpleste karakteristikker mot barn. Hyggelige mennesker dette..

 

Ingenting med klimakrisen går utover de sinte gamle mennene verken økonomisk eller på noen annen måte. Annet enn selvsagt at de tror deres mulighet til å velge hva de vil i fremtiden, forsvinner?

Det jo slik at det er ingen som tvinger noen til å kjøpe elbil?

 

Carli Ivar Hagen fikk da også kaffen i halsen da han trodde at vi nå skal ta fra ham og hans meningsfeller muligheten til å spise rødt kjøtt.Vel, dette skjer ikke i vår tid. Du vil fortsatt kunne nyte en feit American burger om det er ditt valg også i fremtiden. Så hvorfor så utrolig sint?!

 

Ja hva er de sinte gamle menn så sinte for? Jeg forstår det ikke. Det må da være utrolig slitsomt å gå rundt å være så irritert og sint på alt dette?

 

En verden er i endring!

Verden er i endring enten man liker det eller ei. Ingenting verken du eller jeg sier vil stoppe dette. Avgifter, bompenger, politikere som lover og lyger finner man i alle regnbuens farger i norsk politikk. Hva kan du gjøre med det? Ikke en dritt. Joda man kan stemme, men dette med miljøet vil ikke endres uansett hvilke farger som bestemmer. Det har vi sett de siste 6 årene med blått og det samme var det når rødfargen dominerte regjeringen. 

 

Jeg også har mine meninger om mye, men jeg er da verken sint eller frustrert over alt det stupide som av og til ytres både her og der. Jeg for min del synes det er helt greit å mene hva man vil, men alvorlig talt så går det pokker meg en grense et sted. En anstendighets grense. Mangel på vanlig folkeskikk ville vi kalt det før. Ikke skjult personangrep bak ytringsfriheten. Til det burde vi faktisk holdt oss for gode til å gjøre.

Mvh willy

 

Positiv smerte!

Reklame |

Merrell//Maybelline New York//Polar

 

Hei i kvelden godfolk!

I går løp jeg ti kilometer fordi jeg feiret at forkjølelsen hadde sluppet taket. I dag løp jeg 18 kilometer for å fylle på gledeshormoner i hodet. Jeg hater å være borte fra jobb, men av og til så bare må man. Derfor var hode stresset og kroppen i ulaget.

Det å være borte fra jobb gir meg angstsymptomer og stressbyger. Derfor var det superdeilig å klare å løpe langt. Jeg løper ikke så fort, men nyter at hodet mitt blir renset.

Det er ingen som helst tvil overhode at fysisk aktivitet og løping spesielt gjør noe positivt for alle med angst og depresjon. Det gjelder også meg.

Imidlertid så er jeg jo som menn flest og kjenner ikke til dette med begrensninger. I all endorfinrusen og gledeshormoner som suste rundt inne i skallen tenkte jeg jo ikke at 10 kilometer i går etterfulgt av 18 i dag ville få konsekvenser for en middelaldrene fyr som meg.

Jeg kom haltende inn døren og leggene gikk umiddelbart inn i dyp krampe i det jeg skulle vippe av meg løpeskoene. Lårene skrek etter nåde og rumpedelen av meg selv som pleier å være stram, gikk over i spasmer slik at rumpa så vridd ut på en måte. Et lite øyeblikk trodde jeg at jeg hadde fått hjertekrampe, men heldigvis var det bare venstre armen som hadde stivnet i 90 grader ved albuen og sendte nervestrålinger til skulderen og brystmuskulatur.

Men i helsike så vondt det var. Så vondt en stakkars mann bare kan ha det etter å ha overdrevet treningen.

Her kunne jeg jo lagt romaskinens årer på hylla for godt, men etter en lang dusj og rikelig med trøstedrikke så kom det seg. Smerten gikk fra å være bare vond, til å bli mer sånn godvond. Nå i kveld er det smerter som forteller meg to ting!

1. Det var vondt og overdrive!

2. Det var verdt å få renset hodet

Så av dette har jeg lært at det jeg visste fra før om å overdrive ikke er deilig for smerter, men absolutt til å leve med når det gjelder den positive inputen hodet har fått!

Jeg er klar for ny uke og nye muligheter.

Hilsen fra meg!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top