Sinte gamle menn!

Reklame |

Playboy//Bodylab Herre T-shirt//Richmond & finch

De musikalske dvergene, et kjent Bergensband, skrev om disse sinte gamle mennene i en låt. Og om sangen og låten var av den musikalske sorten, vel så er virkelighetens sinte gamle menn det ikke. For makan til umusikalske unoter som fremføres i offentlig debatt skal man lete lenge etter.

 

Jeg snakker selvsagt om klimafornekterne. Denne gruppen av folk som kategorisk avviser menneskeskapte endringer og attpåtil viser til forskning for å forklare eller forsvare sitt syn. Sinte og frustrerte er de også. De avviser glatt den massive og VALIDE forskningen om at klimakrisen er menneskeskapt og at det er overveldende konsensus om dette blant verdens forskere. Deriblant ledende forskning. Nei det kan vi ikke høre på, det er en konspirasjon fra folk som kjører elbil. 

 

Også ledende politikere virker å være sinte. I hvert fall noen av dem. 

Kanskje Carl I. Hagen, som fremstår som en innbitt motstander av klimakrisen er en av dem som ønsker at vi som eier og kjører en elektrisk bil  burde våkne opp. Fordi disse sinte gamle mennene synes at vi som kjører elbil er siste sort. En gruppe miljøforkjemper idioter hvis livsoppgave er å snylte på samfunnet og attpåtil peke nese til de som ikke har elbil. Er det slik? Er det derfor de sinte gamle mennene også lar seg true og provosere av miljøforkjemperne? Er det derfor de angriper og slenger dritt om Greta Thunberg? Er det derfor de er så steike sinte? Forskningsbasert kunnskap som er faktasjekket, synes som om de sinte gamle menn ikke tar så nøye. 

 

Hvorfor er de egentlig så sinte? Har de grunn til dette? Kan man forstå frustrasjonen og sinne?

Etter min mening, et absolutt nei.

 

Ta oss som eier og kjører en elektrisk bil . Ja vi har fordeler. Går dette utover noen? Fører dette til at de som ikke har el bil ikke har råd til mat og regninger? Er det vår feil at myndighetene legger til rette for at flere skal kjøre grønt? Er det vår feil at sinte gamle menn i dieselbiler må betale mer i bompenger? Kanskje det er den “fæle” Greta Thunberg sin skyld? 

 

Det er både skremmende og patetisk og se alle angrepene på denne unge kvinnen som bærer sine meninger frem. På toppen av det hele bruker hun sin ytringsfrihet. Jeg har enda ikke hørt henne banne. Det er mer enn de simple angrepene på person som de sinte gamle menn gjør. Det er skremmende at voksne og sinte gamle menn bruker sin stemme og ytringsfrihet på en såpass simpel måte som enkelte gjør. Det viser et lavmål som ikke er verdig verken såkalte politikere eller andre for den saks skyld. Når ble simpel drittkasting og håning av unge meningsmotstandere greit, liksom? Greta Thunberg er 16 år! Disse gamle sinte mennene synes at det er helt ok å ytre de simpleste karakteristikker mot barn. Hyggelige mennesker dette..

 

Ingenting med klimakrisen går utover de sinte gamle mennene verken økonomisk eller på noen annen måte. Annet enn selvsagt at de tror deres mulighet til å velge hva de vil i fremtiden, forsvinner?

Det jo slik at det er ingen som tvinger noen til å kjøpe elbil?

 

Carli Ivar Hagen fikk da også kaffen i halsen da han trodde at vi nå skal ta fra ham og hans meningsfeller muligheten til å spise rødt kjøtt.Vel, dette skjer ikke i vår tid. Du vil fortsatt kunne nyte en feit American burger om det er ditt valg også i fremtiden. Så hvorfor så utrolig sint?!

 

Ja hva er de sinte gamle menn så sinte for? Jeg forstår det ikke. Det må da være utrolig slitsomt å gå rundt å være så irritert og sint på alt dette?

 

En verden er i endring!

Verden er i endring enten man liker det eller ei. Ingenting verken du eller jeg sier vil stoppe dette. Avgifter, bompenger, politikere som lover og lyger finner man i alle regnbuens farger i norsk politikk. Hva kan du gjøre med det? Ikke en dritt. Joda man kan stemme, men dette med miljøet vil ikke endres uansett hvilke farger som bestemmer. Det har vi sett de siste 6 årene med blått og det samme var det når rødfargen dominerte regjeringen. 

 

Jeg også har mine meninger om mye, men jeg er da verken sint eller frustrert over alt det stupide som av og til ytres både her og der. Jeg for min del synes det er helt greit å mene hva man vil, men alvorlig talt så går det pokker meg en grense et sted. En anstendighets grense. Mangel på vanlig folkeskikk ville vi kalt det før. Ikke skjult personangrep bak ytringsfriheten. Til det burde vi faktisk holdt oss for gode til å gjøre.

Mvh willy

 

Velkommen til min blogg. Jeg er utdannet Ergoterapeut og Hypnoterapeut. Jeg jobber 100% som Ergoterapeut i kommunen og har eget firma som tilbyr hypnoterapi, EFT , Livscoaching, foredrag og mer både til privatpersoner og til bedrifter. Jeg er levende opptatt av å hjelpe andre mennesker til et bedre liv og bedre helse på deres egne premisser. Jeg elsker å være i aktivitet og da særlig løping i gledestempo og jeg elsker å bidra til at andre også kan få de samme opplevelsene der livet kan leves til max! Jeg skriver mye om hverdagsaktivitet og mental trening og endring gjennom hypnoterapi og ikke minst om hva vi mennesker kan bidra med for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Posts created 718

6 thoughts on “Sinte gamle menn!

  1. Hei Kjell. For det første så er jeg overhode ingen klimaekstremist. Ja jeg bryr meg om miljøet og klimaet og er oppriktig bekymret for menneskeskapte klimakriser i fremtiden. Ikke så mye for min egen del, men for mine barn og barnebarns skyld.
   For det andre så bør du kanskje lese innlegget mer nøye. Jeg ivrer her for ytringsfrihet til alle. Også dem jeg er uenige med. Hele artikkelen er derimot rettet mot den ufine tonen i debatten som nå ser dagens lys. Ikke bare ufine, men direkte hånende og mobbende i sin form. Så uansett hva du tror Kjell, og om du er aldri så uenig med meg, så forbeholder jeg meg faktisk retten til å si fra når voksne sinte gamle menn og kvinner mobber andres person for deres meninger i kommentarfeltene. Det forstår du vel?
   Ønsker deg forøvrig en god kveld
   Mvh Willy

 1. ER det ikke også slik at vi som ikke tror på klimaekstremistene, som du gjerne må nekte for og med det lyve om at du er, også blir latterliggjort og hånet?
  Jeg har sett de som mener vi bør miste stemmeretten.
  Det er kanskje ikke å rart om vi blir litt irritert vi også?

  1. Hei igjen. Hvis du leser artikkelen så er det debattklimaet jeg vil til livs. Det er ikke å kneble mine meningsmotstandere. Jeg blir oppriktig lei meg og irritert når voksne gamle menn hetser, mobber og slenger ut usakligheter. På begge sider, over, under og bakfra. Jeg er ingen ekstremist på noen som helst område. Om du mener jeg er en løgner på dette så er vel du i din fulle rett til å tro det. Antar du kjenner meg personlig og dermed vet bedre enn meg selv hva jeg er å ikke er. Henviser her til det som også var i artikkelen nemlig lettvint omgang med faktabasert og kunnskapsbasert viten. Dette går også igjen til de som er de verste hetserne der ute.
   Du må da være ening i at uansett hva man mener og tror på så går det an å debattere på et saklig og voksent nivå?
   Hva du selv gjør vet jeg ikke, men det er mange der ute som er målet for artikkelen min. Hvis du føler deg truffet så er det jo synd.
   Mvh Willy

 2. Men det er jo helt åpenbart at du mener dere klimaekstremister skal ha frikort til å mobbe de som er uenige med dere

  1. Vel, jeg forstår at du ikke helt tar inn over deg det jeg forsøker å si. Det er jo ditt valg. For 3 gang: jeg er ikke en klimaekstremist. Du vet bedre siden du allerede har kalt meg en mulig løgner. For det 2 så kan jeg ikke diskutere med deg på et saklig nivå når jeg iflg deg er en mulig løgner. Da kommer debatten ikke lenger grunnet en nivåsenking av debatten hvilket igjen bare illustrerer poenget mitt i artikkelen.
   Mvh Willy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top