Oppdatert hjemmeside!

 

//REKLAME HVERDAGSAKTIV

Hei alle gode mennesker!

NÅ har jeg oppdatert hjemmesiden min www.hverdagsaktiv.no

Her finner du oppdatert informasjon om meg og mitt virke.

Du kan også finne ut mer om hvilke tjenester jeg kan tilby!

Ønsker dere alle en god natt!

Mvh Willy 

#Hverdagsaktiv #motivasjon #aktiv #aktivhverdag #aktivitet #ensomhet #prøvelse #coach #pt #sotra #ågotnes #bergen 

 

 

Julekalender starter snart!

 

//reklame hverdagsaktiv

Jess!!

Endelig er det straks premiere på hverdagsaktiv sin JULEKALENDER!

Et lite innlegg hver dag med #aktivitet og med gode ord. Husk å skrive JULEKALENDER i kommentarfeltet så er du med i trekningen om en liten humanitær premie samt at vinneren frontes på min blogg og facebook side!

Vinneren trekkes hver lørdag frem til jul og alle som Kommenterer “JULEKALENDER” er med i ukens trekning. Denne uken kan du vinne en liten gave som betyr noe for en som trenger det. En gave av godhet er en gave som lever evig.

Hver uke vil jeg trekke nye vinnere og med nye premier hver lørdag. Julaften trekkes en gave som er til den som vinner personlig og da trekkes vinneren ut fra ALLE SOM HAR DELTATT i Desember.

Og husk at i hver luke så finner du aktiviteter som du kan gjøre alene eller sammen med andre! 

Så bli med å vær aktiv også gjennom julemåneden!

Mvh Willy 

#julen #lysogvarme #julekalender #aktivitet #hverdagsaktivitet #aktivitetskalender #juleglede #godhet #hverdagsgodhet

Kunstbilde Desember

 

December night – 2014

 

Et bilde laget av meg i kveldens innlegg. Juletema i dette fotografiet. Foto i kombinasjon med digital pensel.

Ønsker dere alle en nydelig kveld.

Mvh Willy 

#fotografi #kunst #artist #kunstner

Hashtag #hverdagsgodhet

 

God kveld i stuen alle gode venner!

Ja så er vi enda en dag nærmere julemåneden. For mange et hysteri og kaos, for mange en vond tid med alkohol og vold og for noen en ekstra sorgfull tid med stort savn av noen.

For det er jo slik vi mennesker er skrudd i hop. Vi har alle disse følelsene som vi lever med. Noen av følelsene kan vi gjøre noe med, andre bør vi bare lære å leve med. Det er det som gjør oss til levende mennesker. Evnen til å føle sorg, glede, forventning og alt annet.

Stress er for mange synonymt med førjulstiden. Press fra mange om #pakkekalendre og dyre gaver. Husk at jo mer vi skryter av dette på Facebook og i andre sosiale medier, jo mer øker vi presset på alle dem som ikke kan eller vil være med på rotteracet.

Hvorfor ikke fremme at det beste med julen er evnen til moderasjon og viljen til å gi av seg selv? Empati er ikke lenger en selvfølge i dette landet. I hvert fall føles det slik når #blackfriday blir en slags slåsskamp på #TV2 i beste sendetid.

Jeg får en dårlig smak i munnen når jeg ser folk rive og slite i jakker på et senter. Et sted i USA ble til og med noen knivstukket. Er det slik vi vil være? Er det slik det har blitt?

Julens fred og ro tilhører ikke bare religionen. Den er, og burde være en påminnelse for oss alle om viktigheten av å dele. Om å ta vare på hverandre. Om å vise at vi bryr oss om våre medmennesker. De som sliter økonomisk, de som sliter med sykdom og alle dem som er #ensom.

Det blir da endelig tid nok for å kose seg glugg i hjel i julen for alle dem som også har det bra. For ingen skal behøve å gå rundt med dårlig samvittighet for det vi ikke kan gjøre så mye med. Men vi kan gjøre litt. Vi kan bidra til mer varme i kommentarfelt. Vi kan droppe skrytebildene av dyre gaver på Facebook. Vi kan heller gjøre juletiden i 2018 til den måneden og den julen der vi poster bilder av en god gjerning eller koselige hendelser. Vi kan ha aktivitetskalendre i stedet for dyre gavekalendre og vi kan smile mer til folk rundt oss.

På min Instagram konto @hverdagsaktiv vil i alle fall jeg poste bilder av godhet i julen under hashtaggene #hverdagsgodhet #everydaykindness

I mellomtiden går juleforberedelsene sin gang. Det kjennes godt i hjertet å ha tradisjoner med lys og varme. Med kongerøkelse og julepynt. Med floker i ledninger og planlegging.

Midt oppe i det hele setter jeg meg ned. Nyter en varm kopp kaffe og reflekterer over den varmen som finnes. Det finnes tross alt også mye varme. Den varmen som sprer seg fra hjertet når julen kommer kan vi holde på også resten av året. Men nå. Akkurat nå, vil jeg bare nyte at jeg lever og har det bra. Og det ønsker jeg for mine medmennesker også.

Mvh Willy 

#Hverdagsaktiv #motivasjon #aktiv #aktivhverdag #aktivitet #ensomhet #prøvelse #coping #helse #helsegevinst #fattigdom #godhet #juleforberedelser #julen #lysogvarme #snill #måtehold 

 

JULEKALENDER MED NYTTIGE GAVER!

 

Hei alle!

I det siste har det vært noen innlegg og kommentarer rundt hysteriet med årets julekalender. Blant annet har #tv2 hatt innslag om dette.

Skal det være enkelt eller overdådig? Skal det være humanitært eller bare overflod egoistisk? Jeg selv er tilhenger av det enkle eller humanitære.

Eller egentlig også det alternative. Mitt bidrag til årets julekalender er i år en aktivitetskalender. Fullstendig blottet for fiksfakserier og utpreget luksus. Med en ny treningsøvelse daglig vil i alle fall kroppen og helsen din ivaretas. Lag øvelser som hele familien kan være med på og i tillegg lag noe koselig som man kan gjøre som etteraktivitet.

For å ta et eksempel. 1 Desember kan man åpne luken og finne 20 burpees og bålbrenning i hagen med noe godt i koppen. Enkelt, sunt og ikke minst billig. Hos oss husker vi fortsatt den vinteren vi åpnet en luke som inneholdt pølsemiddag på bål i minus 16 grader. Minner for livet.

Det behøver ikke være de helt store og avanserte øvelsene og aktivitetene. Heller så enkelt som mulig og gjerne med innslag av humanitær art. Ring noen du ikke har ringt til på lenge eller gi et smil til alle du møter den dagen.

Hos oss dropper vi glatt dyre og avanserte gaver. Rett og slett fordi opplevelser gir et mer verdifullt og varig minne enn leker og ting som man kaster i lekekassen etter to gangers bruk.

Så folkens, vær kreativ og finn på deres egne aktiviteter eller følg med på bloggen her der jeg HVER ENESTE DAG frem til jul presenterer en ny luke i hverdagsaktiv sin JULEKALENDER!

Vær med på HVERDAGSAKTIV sin aktivitetskalender og åpne en ny luke hver dag i Desember! Og kanskje blir det også noen givaways! Følg med!

Mvh Willy 

#Hverdagsaktiv #motivasjon #aktiv #aktivhverdag #aktivitet #moderasjon #julekalender #giveaway #trening #øvelser #alternativt #julekos #aktivitetskalender #pakkekalender #tv2 #humanitærkalender 

Ny løpesøndag

 

Heisann alle!

Et lite innlegg på denne fine Søndagen. Hverdagsaktiv.blogg.no holder som dere vet, regelmessig gratis gruppesamlinger på #sotra. Primært løper vi på baner på #ågotnes og i #sund.

I dag var intet unntak. Jeg løp som vanlig i en hel klokketime i sammen med andre deltakere. Superbra mosjonsløping! 

Det var iskaldt, eller i alle fall minus to til tre grader. Alle løper i det marsjtempoet som passer for den enkelte. Felles er at vi beveger oss i en hel klokketime. Kjempegøy å ha en slik avtale som folk kan melde seg på. Viktig å ha noe å gå til sammen med andre som deler gleden over å løpe, eller bare har lyst til å lære å bli glad i løping.

Banen i dag var dekket av frost og det så virkelig glatt ut. Det var det ikke. Vi løp i vei og det var en herlig bane. Med frisk luft i lungene og drøye 7 kilometer senere kjennes mestring og glede godt i kropp og sjel. #anbefales.

Mvh Willy 

#livet #livsglede #pt #vinter #Hverdagsaktiv #motivasjon #aktiv #aktivhverdag #aktivitet #løpe #coaching #livsstilsendring 

Rolig start på helgen – Black Friday

 

Hei alle gode venner!

Etter en lang og slitsom uke ble det en fin start på denne helgen. Ved å la gi pokker i hele Black FRIDAY og heller satse på fredagens økt for avspenning av hjernen, nemlig gamingstunden min hver fredag, så lå alt til rette for en fin kveld.

Vel det å gi blaffen i Black FRIDAY er vel ikke heeelt sant for nyeste Battlefield V er nettopp kommet ut så det unte jeg meg selv og fikk kjøpt det. Jeg ble ikke skuffet og de neste timene koste jeg meg med fantastisk grafikk og historiske kamper. Gjennomført barnslig moro for en som vokste opp med commodore 64.

Her er et lite bilde fra oppdraget om tungtvannsaksjonen. En morsom opplevelse.

Hahaha. Ja folkens, det er viktig å kunne koble ut hjernen innimellom. Spiller liten rolle hva det er bare du koser deg med det. Hva er din aktivitet når du trekker ut støpselet og bare kobler av? Sleng inn en kommentar da vel!

Fortsatt god lørdag til dere alle!

Mvh Willy

#aktivitet #hverdagsaktivitet #avslapping #gaming #bf5 #blackfriday #stressreduksjon #leve #livsstil #nyte 

Sofagrisen

 

Det å kunne stå, gå, tenke og puste, betyr mer enn du aner!

Man kjenner det egentlig før man står opp om morgenen. I det øyeblikket man åpner øynene og forsøker å orientere seg i rommet. Døsig og smått forvirret ligger man der og kjenner på at kroppen langsomt begynner å livne til.

Hodet og kroppen kjennes et lite øyeblikk fraskilt. Litt som to ulike deler som hver for seg forsøker å løpe i ulik retning. Kroppen vil bare strekke seg litt å fortsette i liggende, mens hodet vil opp og komme seg i gang med dagen. Eller er det det faktum at fornuften forteller oss at vi må opp og på jobb? 

Uansett så vet vi allerede da om dette blir en litt tyngre dag enn vanlig. Det å stå opp blir tungt og motivasjonen har enda ikke våknet. Med stiv rygg og bly i bena velter man seg ut av sengen. Selv banner jeg stille inni meg da jeg har lest en plass at banning demper smerte. Det hjelper føler jeg. Kan hende det er en illusjon, men hvis det virker så bryr jeg meg mindre om evidens.

Dette blir altså en tung dag tenker man og tvinger kroppen i gang. Tar en dusj og kommer seg på jobb. Selvsagt så ligger det hastesaker å venter og gangsperren fra mandagens impulstrening er merkbar og vond. Et dypt og tungt sukk siger ut munnen fra et sted dypt inne i lungene.

Skulle gitt en hundrings for å komme hjem og dykke inn i sofaputer, varme på peisen og kanskje til og med en god film. Dagen i dag skulle vært den internasjonale #sofagris dagen. Hadde ikke vært ueffent det. Finnes jo uansett så mange ulike rare dager, så en fra eller til kan jo ikke spille så mye rolle?

Å slik går dagen. På autopilot frem til det er på tide å reise hjem. 

På vei hjem i bilen føler man seg enda mer susete og forvirret. Ikke slik at man burde latt være å kjøre, men mer slik at man føler seg relativt tom. Energiløs. Bare gleder seg til å komme hjem å slappe av. Noen dager bare er slik , tenker man.

Vel hjemme. Man spiser middag og tar gjerne sikte på sofaen. Man fortjener det, ikke sant? Selvsagt gjør man det. Slik går ettermiddagen og gjerne deler av kvelden. Drittdag. Det var jo så mye annet man burde gjøre eller hadde hatt lyst til. For min del var det små oppgaver i huset og en lengre løpetur. For andre er det noe annet.

Så. Klokken blir plutselig såpass mye at det er på tide å legge seg. Igjen. Drittdag. Så bortkastet. Meningsløst. Det sier hodet. Og hodet er jo det som styrer kroppen. En negativ følelse overstyrer det som har vært positivt. Fordi hodet velger å fokusere på det du IKKE har klart og IKKE det du HAR KLART.

Men hva har du egentlig gjort? Hva har du egentlig klart?

Du sto opp. Dette er lett aktivitet. 

Du dusjet og kom deg på jobb. Dette er lett til moderat aktivitet. 

Du utførte oppgaver. Dette er kognitiv trening. 

Kanskje du lærte noe nytt. Dette er utdanning av mange hundre tusen nye synapser i hjernen. 

Du sto oppreist flere ganger. Dette er lett aktivitet. 

Du tok trappene. Dette er lett til moderat aktivitet. 

Du løp til bussen. Lett til moderat aktivitet.

Ser du? Du har alt i alt gjort mye i dag som har vært verdifullt. Du har beveget kroppen og fått oppgaver unnagjort.

Så hvorfor pokker har du da valgt å disse deg selv? Hvorfor lar du hjernen få sette fokus på negative bølger i stedet for å kose seg med positivitet?

Hva er poenget med å få dårlig samvittighet eller øke stressnivået for det du ikke fikk tid til, lyst til eller orket? Det er ikke de få gangene med tunge dager som utgjør noe problem, men alle de gangene du faktisk gjør noe. Noe som helst.

Det MÅ ikke være et mål om å klatre til topps på Galdhøpiggen hver dag for at man skal kjenne seg viktig eller god nok. Bare det å tenke positivt er din egen Galdhøpigg. Husk det neste gang du slår opp øynene og føler deg blytung. 

Masse gode ønsker til dere alle sammen!
Mvh Willy 

#hverdagsaktiv #motivasjon #aktivitet #helse #trett #utslitt #mestring #sofagris 

Vi er alle annerledes!

 

Skuespiller og aktivist Marthe Wexelsen Goksøyr uttalte nylig noe av det fineste jeg har hørt på svært lenge. 

“VI ER ALLE ANNERLEDES”

Marthe har Downs syndrom, andre har sine ting. Jeg har mine og du har dine. Vi er alle ulike, ikke like, forskjellige og unike. Men måten hun sa det samme som betyr at vi alle er forskjellige, nemlig på en litt annen måte, var så uendelig mye bedre enn “bare” forskjellig.

Smak litt på det. Vi er alle ANNERLEDES. Her tar man altså og fremelsker annerledeshet som noe POSITIVT. Og er det noe vi trenger i samfunnet så er det nettopp det å ta vare på hverandre. Da må vi HYLLE at vi alle er annerledes. Ikke forskjellige, men annerledes.

Alle har vi som sagt våre ting. Små og store komplekser for et eller annet. Noe tenker de har for stor nese, for utstående ører, for små pupper, for liten tiss, for mye ditt og for lite datt. Og det å være annerledes blir for ofte gjenstand for mobbing, utestengelse, forbigåelse, usynliggjøring og til og med vold.

Hva gjør dette med de av oss som tenker og tror at det å være ANNERLEDES er noe dumt? At det å være ulik noe som ingen vet hva er engang gjør oss til mennesker som er mindre verdt enn andre?

Hvem pokker har fortalt en halv generasjon mennesker at det er ok å sprette opp baken for å forstørre rumpa. Kun for å hylle et eller annet reklamebyrå for å skape en trend? Uetisk og potensielt skadelig for vår felles forståelse og aksept for det naturlige og det faktum at vi burde nettopp hylle annerledeshet.

Se for deg et samfunn der trender skapes på bekostning av vår ulikhet. Der det er et høyt fokus på det å passe inn i et mest mulig likt samfunn. Der det ikke lenger er rom for å skille seg ut annet enn ved å operere seg mer og mer ekstremt. Per i dag fyller vi kroppsdeler med ulike stoffer og elementer med KUN det for øye at vi skal bli mest mulig lik Kardashian eller Ken og Barbie. Altså ekstreme kosmetiske justeringer. Hva hendte med ekstrem sminke liksom? Var det ikke nok?

Jeg er overhodet ikke motstander av ulike inngrep av medisinsk art som skyldes sykdom eller traume, men når dette gjøres for å fremheve ulike deler av kroppen på en ekstrem måte utelukkende av kosmetiske grunner, kontra det å gjøre inngrep av ren medisinsk art, så stusser jeg på hvilke farlige signaler dette sender til mange unge og eldre som tenker at dette er greit. Hva skjedde med eyelineren vi brukte på 80 tallet liksom? Holder det ikke lenger å sjokkere foreldregenerasjonen med punklignende attitude og FTW?

Selvsagt blir det argumentert med at alle må få bestemme selv. Det er jeg ikke uenig i, men det må da vel finnes en grense en plass? Et slags etisk skille?

Hva om 10, 20 eller 30 år? Hva hvis trenden da er at amputasjoner av nese, fjerning av ben og armer og det som verre er blir en trend? Ok, det synes kanskje som et skrekkscenario, men faktum er at hvis man går 20 eller 30 år tilbake i tid, så ville man stilt seg hoderystende til et forslag fra hvem som helst som foreslo at det var greit å sette inn rumpeforstørrelse av kosmetiske grunner? 

Og hva vet jeg, men kan godt tenke meg at man ikke ville finne en eneste lege som ville utført en slik operasjon før 1990 tallet. Ikke uten at det gjaldt rekonstruksjon etter traume i alle fall. Ikke vet jeg og hver og en må jo ta det valget man tar. Jeg fordømmer ikke dem som tar et slikt valg, men jeg blir lei meg fordi det er et symptom på at annerledeshet ikke er akseptert. Et symptom på at man ikke er bra nok. 

Man velger derfor gjøre drastiske valg og endring med kroppen for å bli en bedre utgave av seg selv. Burde det være innafor?
Og hvorfor er det slik? Etter min mening fordi annerledeshet og ulikhet på en naturlig måte ikke lenger er akseptert. Det ser man igjen på holdninger og stygge kommentarer i alle slags apper og kommentarfelt. Dette er bare leit.

Men litt tilbake til mobbing og det å føle seg utestengt. Hva er det egentlig med vår fordømmende holdning til annerledeshet? Som Marthe sa så fint, så er vi alle ANNERLEDES. Hva pokker gjør da dem som tror at dem ikke er annerledes i stand til å rakke ned på andre? Svaret er jo klassisk. Mobbing er en måte å fremheve egen fortreffelighet og dempe egen usikkerhet, blant annet. Og da gjerne ved å rakke ned på andre. Men husk da på at du som mobber også er annerledes. Et menneske som vokser selv ved å trykke ned dem rundt deg enten du slenger med kjeften, skriver dritt i kommentarfelt eller utsetter folk for vold. 

Også voksne blir mobbet. Arbeidsplasser over hele landet har ulike problemer med mobbing. Voksenmobbing er gjerne mer subtil enn det yngre blir utsatt for. 

Husk at det er den enkeltes OPPLEVELSE AV hvordan man har det på arbeidsplassen som gjelder. 

Oppsummert er det jevnt over alt for mye mobbing som faktisk også tar liv. Dette vet vi. Alle har et ansvar for å normalisere hverandre, fremelske annerledeshet og ikke minst skape holdninger i samfunnet rundt oss der kropp, sinn og andre ting ikke trenger kunstig endring av deg som person for å bli mer akseptert.

La oss stå opp for hverandre. La oss si fra over hele landet. I kommentarfelt, i media, i tvprogrammer, i reklamebransjen og blant bloggere og influencere. Si i fra at
MOBBING IKKE ER GREIT!

Selv er jeg sjeleglad for at jeg er meg selv. Fullt og helt! Og for å si det med Marthes ord, Jeg er annerledes, alle er annerledes. Og det er jeg fanden meg glad for!

Mvh Willy 

#annerledes #forskjellig #mobbing #trender #empati #helse #vennskap #unike

Løpehelg!

 

Heisann alle. 

Motivasjonen denne helgen har variert, men jeg har likevel endt opp med å bruke mine egne teknikker for mer motivasjon og kommet i havn nå med en halvmaraton på to dager. Motivasjon er ikke noe en har, det er noe en tar!

Lørdag løp jeg på asfalt og endte opp med en drøy mil der motbakker var svært drøye. Kupert terreng er noe jeg bare digger og motbakker er snop! Tungt som bare det, men det gir en royal flush i hodet mitt. Digg!

Søndag hadde jeg gratisarrangementet mitt løpesøndag med hverdagsaktiv.blogg.no

Arrangementet har nå gått fire søndager og er noe jeg kommer til å fortsette med. Det å løpe sammen med andre er virkelig mye mer motiverende enn å løpe alene. Så hvis du er på #sotra eller #bergen så meld deg gjerne på.

I dag fikk jeg da også kjørt meg. Jeg løp alene i dag og la opp til en drøy mil. Jeg lå meg i pulssone 4 og lå jevnt der de første ti rundene. Så økte jeg farten til sone fem de neste ti rundene før jeg roet ned litt de fire neste rundene. Den 25 runden gav jeg alt og økte til maks. Tungt som bare det, men for en DEILIG FØLELSE når jeg krysset mållinjen.

Det er ikke noe hemmelighet at jeg elsker å løpe. Jeg er imidlertid ingen hurtigløper og trives best uten verken press om tid eller antall meter. Jeg løper fordi jeg blir glad. Og jeg løper fordi kroppen liker det. Vil jeg gi meg etter en mil så gjør jeg det. Vil jeg gi meg etter 100 meter så gjør jeg det. Det viktigste for meg er gleden og lykkefølelsen i det å løpe, regulere fart, føle på mestring og kjenne på endorfiner.

Jeg selv var der at “du kommer ALDRI til å få se meg løpende langs veien” vel jeg hadde baller nok til å innrømme at det var feil og krefter nok til å trosse smertene som de første ukene gav. Så lenge det ikke er medisinske grunner til det motsatte så anbefaler jeg alle å lære seg å løpe. Dette er en av de beste aktivitetene for forbrenning da den aktiverer alle musklene i kroppen. Den er også med på å styrke kjernemuskulatur og rygg, noe som har gjort underverker for min opererte og ødelagte korsrygg. Men det må læres å løpe på en slik måte at det minimerer risikoen for skade. Dette har hjulpet meg SVÆRT MYE. 

Alt i alt en meget aktiv helg. Ønsker dere alle en nydelig og aktiv uke!

Mvh Willy 

#hverdagsaktiv #motivasjon #aktiv #aktivhverdag #aktivitet #ensomhet #prøvelse #coping #endorfiner #mestring #løpetur #halvmaraton #livsstilsendring

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top