Sannheten om trening

 

Så er man i gang igjen. Den ene etter den andre strekker kropper, muskler, lunger og alt det remmer og tøy kan holde i jakten på den perfekte kroppen. Reklamer på tv, blogger og media ellers pøser på med salgbare argumenter på hvordan man skal oppnå dette på kortest mulig tid.

Og vi, både du og jeg og alle vi kjenner faller for triksene. Reklamen jager oss ned som i en scene fra hunger games, drar oss inn på sentre og det eneste som slankes er lommeboken vår. Tv selskapene følger opp med det ene programmet etter det andre som retter spesifikk tungt skyts mot samvittigheten vår og mot selvtilliten som stadig vekk når nye dybder i det vi passerer speilet i gangen. Man kan tro at vi som har levd en stund ikke lar oss felle av slike åpenbare og simple triks fra de som lever av å influere andre, men sannheten er at vi alle, unge som gamle, lar oss påvirke. Alt fra Paradise hotel, til Lars Monsen minutt for minutt er med å gi oss dårlig samvittighet hvis vi ikke er i posisjon til å delta eller har de fysiske forutsetninger for å kunne forlate den egentlige virkeligheten som heter jobb, økonomi, unger, sure koner eller menn, angst eller annen psykisk sykdom eller simpelthen det faktum at kroppen ikke vil gjøre det hodet forteller en. Eller motsatt.

 

Men, folkens, sannheten er at dette kun er en luftspeiling. En Fata morgana i en ørken av virkelighet. For sannheten om trening er egentlig såre enkelt. Alle kan trene, ikke alle kan få superkropper, kjendisstatus, masse penger og et lykkelig liv uten hardt arbeid, flaks og total dedikasjon.

Hva mener jeg med dette? Jo, nettopp det jeg sier. La oss se litt nærmere på dette med superkroppen og trening først.

Mange som hiver seg på treningsbølgene i sterk tro på superkroppen, ønsker at dette skal skje etter kun kort tid. Det vil si innen et år eller mindre. Sannheten er at hvis man skal ha en superkropp så trengs det årevis med dedikert trening sammen med et tilrettelagt kosthold. De som trener slik er gjerne i samme kategori som toppidrettsutøvere. I hvert fall hvis man regner i antall timer man legger ned i treningen og i hvordan de må ofre tid til å kunne gjøre dette på heltid. Nytter liksom ikke med masete koner eller unger, ledsaget av tidsklemme, barnehage eller jobber som har lange dager og korte ferier.

Så sannheten om å oppnå dette er total dedikasjon og oppofrelse innen det å nå sine mål. Det er ikke umulig å klare det, men høyst usannsynlig for de mange og vanlige av oss.

En annen sannhet her er at alle dem som sliter med kropper som ikke klarer og hoder som ikke vil eller kan klare det å komme seg opp og frem sånn uten videre, er at mye baseres på flaks. For å kunne klare å komme seg opp der som de såkalt vellykkede sitter så kreves det at man er på rett plass til rett tid. Mye skyldes flaks med andre ord. Flaks og hardt arbeid, samt forsakelse av andre viktige ting i livet.

 

Så det egentlige og store spørsmålet er jo da med rette om man virkelig har det som kreves for å kunne nå alt dette. Og spørsmålet kan dras videre til om dette egentlig er nødvendig? For er de egentlig så mye mer vellykket, lykkelig eller fornøyde enn oss andre vanlige dødelige som gjør vårt beste med de skavanker og vanskeligheter livet byr på?

 

Sannheten om dette er nei. Svaret er egentlig såre enkelt. Ingen av oss har mer enn ett liv utdelt og vi bør gjøre vårt beste for å ta vare på det vi har, i den settingen som vi til dagen lever i. Sannheten om trening er at det egentlig handler om å være mer aktiv enn inaktiv. Sannheten om trening er at livet skal leves, og da må kroppen holdes i form, ikke tilføres superkrefter med mindre man er dedikert til dette og vet hva det innebærer. Sannheten om flaks er at denne ikke kan styres, men oppstår i tilfeldige bolker alt ettersom shit happens. Det er små sjanser for at man kan bli rik og berømt fordi man ligger på sofaen og drømmer, med mindre man leverer lottokupongen og vinner usannsynlig mye. Flaks er ikke noe man har men noe man en sjelden gang får.

Sannheten om trening er at alle kan og bør gjøre det for å leve med så god helse som mulig. Sannheten om trening er at de fleste klarer seg lenge med det å kunne holde kroppen i god form uten å måtte ofre ALT i kampen eller forsøket på å se ut som en deltaker i Paradise Hotell. Sannheten om trening er at alle som vil kan klare å gå på fjellturer hvis man vil uten at Lars Monsen nødvendigvis holder deg i hånden.

Sannheten om trening er at man er sin egen lykkes smed, der oss vanlige mosjonister klarer seg utmerket godt med daglig aktivitet som gjør oss glade og rik på opplevelser, der flaks av og til dukker opp og gir et kortvarig glimt av glede. Den rikdommen vi søker bør ligge i de nære ting og opplevelser der hjertet smiler og lommeboken har det godt nok. Den superkroppen vi ønsker oss kan vi alle klare å få hvis vi klarer å spise sunt og trene innimellom. En superkropp som er i stand til å ta vare på en selv, barn og eventuelt barnebarn og familie. Sannheten om trening er at den er gratis, den er tilgjengelig og den krever kun at man deltar i den når den ber om oppmerksomhet de få gangene i uken som skal til. Eller de 60 minutter om dagen som er gunstige for helsen vår.

Sannheten om trening, motivasjon og selvbilde er at speil kun viser det som er på utsiden. Den viser ikke det gode på innsiden i oss. Selv om det er en klisje er den ikke mindre sann for det. VI ALLE ER GODE NOK! VI ALLE ER BRA NOK! VI ALLE KAN DET VI VIL!

Aldri glem det! Det er nemlig sannheten!

#trening #sannhet #lykke #livsnyter #aktivitet #helse #rikdom #oppleve #psykiskhelse #hverdagsaktivitet #hverdagsaktiv #livsstilsendring #sotra #naturen

 

 

 

 

 

Hei og velkommen til mitt lille blogghjørne. Jeg er en Ergoterapeut, fotograf, kunstner, selvstendig næringsdrivende, rørlegger, far til fire og bonusfar til to. Jeg blogger om litt av hvert men hovedfokuset er å fremme en mest mulig aktiv hverdag for ALLE! Jeg er levende opptatt av livet, hverdagsaktivitet, livsstilsendring og rehabilitering i et ergoterapeutisk perspektiv, samt kunst og trening. På bloggen her kan du følge mine tips til livsstilsendring og trening, men også en blanding av livets krydder, utfordringer, gleder og sorger. Med videreutdanning i rehabilitering og mange års erfaring med frisklivssarbeid har jeg også en formell kompetanse innen livsstilsendring og tilpasning av aktivitet. Jeg tar nå oppdrag som personlig trener og livsstilscoach og har personlig oppfølging der dette behøves. Kontakt meg på mail for nærmere informasjon. Jeg brenner for å hjelpe mennesker med ulike utfordringer i forhold til livsstilsendringer og har mange års erfaring med dette profesjonelt. Gjennom egne erfaringer fra et langt liv med mye erfaring på mange områder deler jeg det meste av råd og tips på denne bloggen. Jeg er også foredragsholder innen temaet livsstilsendring og motivasjon Mvh Willy Alle bilder og tekst på bloggen er copyrighted. Det som ytres på bloggen er mine personlige tanker og meninger. Sponse meg? Viktige budskap trenger å spres. Folkehelse er et slikt område. Ønsker du å hjelpe til med å sponse bloggen så kontakt meg på [email protected]
Posts created 611

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top