Påskeaktivitet

 

Fisketur!

 

Vi er heldige som bor nær fantastisk natur her vest i havet utenfor Bergen. Her har vi utallige muligheter for et rikt aktivitetsliv i skog og mark, fjell og sjø. Her er noe for enhver smak med andre ord. Det å være aktiv i naturen gir deg noe helt ekstra. En ekstra innsprøyting av glede, lykke, og frihetsfølelse. Alle vet jo hva som skjer når vi trener og at dette er svært gunstig for både kropp og sjel, men aktiviteter som er krydret med fri utfoldelse i naturen, er mer effektivt enn noe annet.

 

Og spesielt vi her i Norden trenger å komme oss ut i naturen. Spesielt på dager som dette når solen skinner og været synes å ønske lyset og våren velkommen. Og spesielt lyset vil være særlig gunstig for oss som en hel vinter har vandret i mørket.

Lyset og solen vil være en naturlig kilde til d vitaminer, men lyset vil også løfte tungsinnet vekk fra sjelen. Man blir rett og slett mindre deprimert av å være ute i lyset.

 

Trening hele påsken er fint for alle, men det er nå min mening at man skal bruke mer tid når lyset varsler vår og fridagene er mange, på å bare nyte vår frie natur. Og har du aktiviteter som er særlig lystbetonte for deg så er tiden inne for å sette i gang.

Selv har jeg hatt med familien på fisketurer de siste dagene. Vi har kost oss med sjokolade, kaffe og pølser, samt nytt det å spasere fra fiskeplass til fiskeplass. Og det har definitivt gjort at man blir i bedre humør.

 

I morgen skal vi ut igjen og denne gangen blir det fridykking. Dette blir årets første tur i havet på jakt etter kamskjell og krabbe. Kanskje litt undervannsjakt også. Det å svømme rundt i et par timer med dykking ned til 10-12 meter er hard trening. Men når man gjør noe som er såpass lystbetont, føles det kun som ren moro. Og i selve aktiviteten, går man inn i en slags flow følelse, der man glemmer tid og sted. Noen som har hatt det slik?

 

Og når kvelden kommer kjenner man at kroppen har fått sitt. På en god måte! Og da har dagen vært vellykket, trening er gjennomført, glede er inntatt og lykken er fullkommen!

 

Hva er din flow aktivitet? Hva er aktiviteten som gir deg en følelse av å glemme sted og tid? Gi oss gjerne en kommentar på dette slik at andre kan bli inspirert av hvilke aktiviteter du driver mest med!

 

Nyt dagene og fortsatt god påske!

#aktivitet #helsefordel #lyset #depresjon #fisketur #familien #lystbetont #kos #vinter #vårlig #sol #påskeaktivitet

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg