Trening som funker!

 

Photo by Rhone on Unsplash

 

Hei alle gode lesere!

Ja hva er det egentlig som fungerer? Det skrives side opp og side ned om hva som er den rette treningen. Men er det virkelig så enkelt at det finnes en treningsmetode som fungerer for alle?

Svaret er nok mer nyansert enn som så. Hvis det finnes EN metode som fungerer for alle hadde nok alle drevet med det. Trening er INDIVIDUELL.

 

Dette betyr at hvis kroppen din ikke er klar for den treningen som du skal utføre, så er det en ting. Men hvis hodet ditt ikke er med, så er det en helt annen historie. Det hjelper ikke å tvinge seg igjennom hard og tøff trening hvis alt du gjør er en pine og et mareritt. Da hjelper det IKKE at en PT eller hjelper bedyrer at det er «NO PAIN NO GAIN» som gjelder. Det hjelper ikke hvis hodet spyr av tanken og kroppen skriker etter nåde på grunn av bevegelsesbegrensninger eller smerter.

Husk at for å komme i gang med trening som virker er du HELT nødt til å få identifisert kroppen din sine ressurser og begrensninger i aktivitet. Før man får fagfolk til å legge et løp der hode og kropp fungerer sammen, vil treningen ofte bryte sammen etter en viss tid. Enten fordi du møter veggen eller fordi kroppen og hodet ikke samarbeider på en god måte.

Som ergoterapeut har jeg mange ganger blitt forbauset over hvor lite det tas hensyn til dette. Det er nok også en av grunnene til at det finnes så utrolig mange støttemedlemmer på de ulike treningssentrene.

Det å ha en nøye utarbeidet aktivitetsplan og tilrettelagt, tålmodig progresjon i planen, vil ofte være nødvendig for å kunne leve hele livet med ditt nye treningsregime.

Ergoterapeuter har spesiell kompetanse på å utarbeide slike aktivitetsplaner, samt identifisere pluss og minus med trening og bevegelse. Vi har spisskompetanse på å gradere aktivitet og på den måten gir det oss bred kompetanse på å utarbeide planer for en aktiv livsstil.

Så hvis man søker den perfekte treningen som virker, så MÅ man først ha planer klare. Det handler ikke så mye om hvilken muskelgruppe som skal få kjørt seg og hvor mange reps det er. Ei heller om hvor langt eller kort man løper. Det handler om litt mer enn det. Selvsagt er det viktig å vite noe om hvordan bevegelsesapparatet virker og hvordan trening påvirker alt fra muskler, skjelett og kondisjon, men det handler altså minst like mye å få en plan som fungerer for hvert enkelt individ.

Selv løper jeg. Det gir meg mest for pengene. Det er ikke dermed sagt at det fungerer for alle. Hva fungerer for deg?

Har du noen tanker om dette, så legg gjerne igjen en kommentar.

 

Mvh Willy

#hverdagsaktiv #aktivitet #trening #løpetur #tilpasset #plan #pt #ergoterapi #individuelt

Hei og velkommen til mitt lille blogghjørne. Jeg er en Ergoterapeut, fotograf, kunstner, selvstendig næringsdrivende, rørlegger, far til fire og bonusfar til to. Jeg blogger om litt av hvert men hovedfokuset er å fremme en mest mulig aktiv hverdag for ALLE! Jeg er levende opptatt av livet, hverdagsaktivitet, livsstilsendring og rehabilitering i et ergoterapeutisk perspektiv, samt kunst og trening. På bloggen her kan du følge mine tips til livsstilsendring og trening, men også en blanding av livets krydder, utfordringer, gleder og sorger. Med videreutdanning i rehabilitering og mange års erfaring med frisklivssarbeid har jeg også en formell kompetanse innen livsstilsendring og tilpasning av aktivitet. Jeg jobber også som hypnoterapeut og livscoach på Bergen Helhetsklinikk a/s. Ønsker du å bidra med sponsing på bloggen? Kontakt meg på mail for nærmere informasjon. Jeg brenner for å hjelpe mennesker med ulike utfordringer i forhold til livsstilsendringer og har mange års erfaring med dette profesjonelt. Gjennom egne erfaringer fra et langt liv med mye erfaring på mange områder deler jeg det meste av råd og tips på denne bloggen. Jeg er også foredragsholder innen temaet livsstilsendring og motivasjon Mvh Willy Alle bilder og tekst på bloggen er copyrighted. Det som ytres på bloggen er mine personlige tanker og meninger. Sponse meg? Viktige budskap trenger å spres. Folkehelse er et slikt område. Ønsker du å hjelpe til med å sponse bloggen så kontakt meg på [email protected]
Posts created 654

2 thoughts on “Trening som funker!

  1. Kjempeviktig! Viktig å huske at vi er forskjellig og har forskjellige utgangspunkt. Også dette med at hodet skal være med; så viktig! Du må vite hva du gjør, du må ville dette og du må ønske å gjennomføre. Det blir det bra trening av! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top