100 sekunder om dagen med trening!

Reklame | Jack n Jones

 

Annonse/

Hei alle lesere og venner! Dagens innlegg handler om en mer aktiv hverdag og starten på et nytt liv!

Les også gjerne tidligere innlegg her på bloggen som altå peker på ulike ting som understøtter dagens innlegg.

Om ryggsmerter i dette innlegget her.

Om husarbeid på speed her.

Bedre helse resten av livet her.

 

Er du en av dem som ikke trener fordi du ikke har tid?

Er du en av dem som unnskylder starten av din livsstilsreise med unnskyldningen om tidsklemma?

Er du en av dem som av ulike grunner ikke får til å organisere plass til å komme seg ut, stikke på treningssenteret eller gå lange fine toppturer som du kan poste flotte bilder av på Instagram eller facebook?

 

Først og fremst så må man stikke fingeren litt i jorden. Her må man realitets orientere seg selv og spørre om livsstilsendring er noe man vil sterkt nok.

Hvis svaret er ja, så kan man egentlig lese videre og finne ut hva en livsstilsendring egentlig er for noe.

En livsstilsendring er en endring i livet der man aktivt velger å forandre hele livet sitt mot noe annet enn det man har i dag. Dette innebærer at man slipper taket i gamle unnskyldninger om tidspress, smerter, ulike kroppslige dysfunksjoner som IKKE, og jeg understreker IKKE er av en slik art som gjør livsstilsendring med trening og bedre form umulig. La meg ta kols som et eksempel.

Ved kols finnes det ulike grader av alvorlighet. Men selv ved å ha en alvorlig grad av kols, vil det være fullt mulig å foreta en livsstilsendring der du kan få det betydelig bedre enn det du har i dag. Det finnes forskning og erfaringsbasert kunnskap som antyder at kols ikke bare kan bremses ved fysisk aktivitet, men også reduseres. Her er stikkordet tålmodig og riktig trening sammen med livsstils grep som røyke og snuskutt, sammen med kostholds justering.

Et annet eksempel er ryggsmerter etter ulike typer skader. Isjias problematikk, skiveutglidninger og liknende blir bedre med riktig og tålmodig trening.

Igjen, vil du flytte deg fra et sted i livet der du i dag IKKE TRIVES med å være på, og til et sted der du ØNSKER Å VÆRE? Det er jo det det dreier seg om.

Her gir jeg deg tre enkle råd for oppstart, og ett enkelt treningsprogram som du kan starte med!

 

  1. Kanskje det aller viktigste rådet jeg gir deg er det første! Oppsøk fastlegen din og be om en full sjekk inklusive sjekk av hjerte og ulike smerteproblemer. Fortell at du ønsker å begynne å trene og at du lurer på om intens og hard intervalltrening kan eller bør utføres av deg. Ved å oppsøke lege eller spesialist vil du eliminere en av de viktigste faktorene for å unngå å trene, nemlig unnskyldningen om at du ikke kan på grunn av slik og slik. Det å få en full sjekk opp mot livsstilsendring vil gi deg en ro og en trygghet om at det du gjør er noe bra og ikke er farlig.
  2. Legg vekk tanken om raske bedringer og flotte resultater innen slik og slik tidspunkt. Det å sette seg slike mål kan nok fungere for noen, men erfaring viser at man som regel setter seg for høye mål og dermed går vi på trynet gang etter gang. Spesielt hvis man ikke har tålmodigheten og kunnskapen om at noen går faktisk OPP i vekt den første tiden etter å ha startet trening. Mitt råd her er å ha kun ett eneste mål, nemlig å bedre helsen resten av livet. Ved regulering av kosten og jevnlig trening og aktivitet vil resten faktisk komme av seg selv.

 

  1. Start! Ikke vent til i morgen, men start i dag. Uansett hvilken grunn du har til ikke å starte i dag så har du plass til å utføre noen øvelser som gjør deg andpusten. Uansett hva du har planlagt til middag så er overspising noe som tar lengre tid enn å legge mindre mat på tallerkenen. Uansett hva det er du ikke klarer så klarer du kanskje å reise og sette deg fra stolen 20 ganger i raskt tempo. DA ER DU I GANG! Det skal du si til deg selv høyt og så skal du legge inn ulike øvelser i de daglige aktivitetene du ellers gjør. Trening utenom kan du kalle krydderet i tilværelsen! Rydding av huset er for eksempel en aktivitet som hvis man gjør det grundig og i raskt tempo, noe som virkelig kan gi mer forbrenning og til og med øke styrken din og pusten bare tempoet er høyt nok. Husk at hvis du fra før er inaktiv og i dårlig form, så kan så lite som 100 sekunder med høyt intensivt intervall trening om dagen gi deg signifikant bedre form i løpet av de nærmeste månedene.

 

SÅ til selve treningsprogrammet. Programmet baserer seg altså på HIIT tenkning og består av øvelser som alle kan bruke samt at de ikke krever verken tid, penger eller utstyr for å utføre. Øvelsene er satt sammen av meg selv for høyest effekt på minst mulig tid. Programmet kan utføres når som helst og hvor som helst. Lykke til og husk å starte i dag.

 

  1. Begynn med å gå på stedet hvil i 20 sekunder. Etter 20 sekunder gir du jernet i så høyt tempo du klarer i 20 nye sekunder. Ta 5 sekunder pause og gi jernet i ny 20 sekunder. Denne gangen skal armene arbeide like hardt som bena i boksebevegelser samtidig som løpingen. Her gjelder det å koordinere armer og ben!
  2. Ta så 5 sekunder pause, og så tar du stjernehopp i makstempo i 20 sekunder. Prøv å ta så mange du kan i løpet av disse 20 sekundene.
  3. Siste innspurt! Etter stjernehoppene tar du 5 sekunder pause før du igjen gir jernet i løping på stedet i maks tempo. Gi jernet og utfør løpingen så raskt som bare overhodet mulig og hold altså tempoet i alle 20 sekundene! Ferdig.

 

Gratulerer. Du har nå i løpet av 100 sekunder får mer trening innabords enn det du hadde fått av å slentre en lang gåtur på flerfoldige kilometer langs veien. Stikkordet her er pulsøkningen. Ved å komme opp i puls vil hjertet måtte arbeide hardere og helsegevinsten er høyere. Igjen, husk på rådet innledningsvis her og få undersøkelse av din lege om at dette kan passe for deg. HIIT trening er intensivt. Husk at hvis du bare klarer å utføre halvparten av dette, altså 50 sekunder totalt så er dette også en god begynnelse.

 

Lykke til!

Mvh Willy

 

#hiit #øvelser #treningsprogram #livsstilsendring #helsefordeler #nyttliv #helsegevinst #aktiv #hverdagsaktivitet #aktivhverdag #trening

 

 

 

Velkommen til min blogg. Jeg er utdannet Ergoterapeut og Hypnoterapeut. Jeg jobber 100% som Ergoterapeut i kommunen og har eget firma som tilbyr hypnoterapi, EFT , Livscoaching, foredrag og mer både til privatpersoner og til bedrifter. Jeg er levende opptatt av å hjelpe andre mennesker til et bedre liv og bedre helse på deres egne premisser. Jeg elsker å være i aktivitet og da særlig løping i gledestempo og jeg elsker å bidra til at andre også kan få de samme opplevelsene der livet kan leves til max! Jeg skriver mye om hverdagsaktivitet og mental trening og endring gjennom hypnoterapi og ikke minst om hva vi mennesker kan bidra med for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Posts created 700

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top