Sannheten om 10.000 skritt for dagen!

Reklame | Bangerhead, iDeal

 

  

 

Er du en av dem som virkelig sliter med å få skritt telleren til å gå over 10.000 skritt hver eneste dag? Til og med det å nå 3000 skritt er vanskelig, liksom? Man kan klare det innimellom, men hallo HVER ENESTE DAG??
Fakarten ikke riktig klok de som fant på dette.

Men hvem var det nå egentlig som faktisk fant på dette? Du vil nok bli forbauset over å høre hvor dette tallet egentlig kommer i fra.
Tallet kommer fra Japan i det herrens år 1964 da et Japansk firma lanserte en skritt teller som skulle bidra til å øke bevisstheten til bedre helse hos folk flest.

Dingsen ble kalt Manpo – Kei.
Manpo betyr skritt og kei betyr måler.

Bakgrunnen var at forskeren Dr Yoshiro Hatano mente at hvis inaktive Japanere økte sine skritt fra 4000 i snitt hver dag til 10000 så ville man forbrenne inntil 500kcal mer hver dag.

Dette ble en markedsførings suksess og 10000 skritt for dagen var født.

Men, holder dette mål i 2018?

Det er helt sikkert at å gå 10000 skritt for dagen er sunt. Ingen tvil om det. Men som jeg har skrevet om før så er det svært vanskelig å opprettholde et så stort antall skritt daglig. Det er nå en ting. Det som er verre er at folk blir lurt til å tro at dette er nok for å komme seg i bedre form eller å gå ned i vekt.

Selvsagt er det fint hvis man regulerer kosten og samtidig går 10000 for dagen resten av livet, men for de fleste er dette et urealistisk mål. Desssuten er 10000 skritt også litt for lite hvis man skal ha god effekt av gåingen. Her bør man egentlig opp i minst 15000 skritt hvis det skal monne. Så det gjorde det plutselig enda vanskeligere, ikke sant?

Sannheten om de titusen skrittene er at det i beste fall forhindrer ytterligere forfall. I beste fall får man fine turer ute som er flott og helseforbedrende i seg selv. Men altså den helt store helsegevinsten oppnår du altså ikke. Og mest fordi dette er vanskelig å opprettholde over tid. Og fordi det ikke er nok altså.

Så hva gjør man? Bare å kaste skrittelleren? 

Nei selvsagt ikke. Bruk gjerne skritteller for å se hvor lite du har gått. Slik at du kan holde oversikt over det totale antall skritt. Slik at du kan motivere deg selv til å være mest mulig aktiv. Det er ikke dermed sagt at du må ha noen mål, men la målet være å gå så mye som mulig hver dag.

Jeg selv har skiftet ut ti tusen skritt om dagen, med så mange som mulig om dagen. I tillegg så gjør jeg små økter med HIIT trening så ofte som mulig i løpet av uken. Her er mitt eneste mål å nå makspuls så ofte og lenge som mulig. Dette har effekt!

Dette gir forbedring av kondisjon og muskler. Og gir mye større effekt og helsegevinst enn 10000 skritt for dagen.

100 sekunder med intens trening er faktisk noe jeg selv foretrekker. Jeg liker også å løpe lengre turer samt at jeg er så hverdagsaktiv som mulig. Det gir meg frihet til ikke å måtte skyndte meg for å nå de forbanna 10000 skrittene.

Ønsker alle en fantastisk helg!!

Mvh willy

 

#hverdagsaktivitet #suksess #leve #aktiv #livsstilsendring #psykiskhelse #empati #10000 #skritt #hiit #aktivitet #hverdagsaktiv 

 

 

 

Velkommen til min blogg. Jeg er utdannet Ergoterapeut og Hypnoterapeut. Jeg jobber 100% som Ergoterapeut i kommunen og har eget firma som tilbyr hypnoterapi, EFT , Livscoaching, foredrag og mer både til privatpersoner og til bedrifter. Jeg er levende opptatt av å hjelpe andre mennesker til et bedre liv og bedre helse på deres egne premisser. Jeg elsker å være i aktivitet og da særlig løping i gledestempo og jeg elsker å bidra til at andre også kan få de samme opplevelsene der livet kan leves til max! Jeg skriver mye om hverdagsaktivitet og mental trening og endring gjennom hypnoterapi og ikke minst om hva vi mennesker kan bidra med for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Posts created 699

14 thoughts on “Sannheten om 10.000 skritt for dagen!

  1. Bra skrevet! Slet mye selv med å få skritt telleren opp til 10.000 før. Noe som har hjulpet meg veldig er å sette en alarm hver time for å komme meg opp å gå litt. Om det så er bare for å gå å hente meg et glass vann. Er jo bedre enn ingenting.
    Itillegg til aktivitet også da så klart. Blir som regel bare 2-3 tusen skritt om dagen hvis jeg bare er hjemme, og ikke vært i noen aktivitet. Jo mer man velger å reise seg opp iløpet av dagen, jo mer vane blir det. Blir faktisk glad hver gang jeg hører alarmen, og innser at det er tid for å bevege på seg igjen.
    Fant akkurat bloggen din, og virker som du utrolig bra innhold. Skal forsette å følge med deg videre! 🙂

  2. Øivind Hjelle: Ja ikke sant? Der ble vel også 3 x 10 minutter lansert som et noe bedre tiltak. Uansett så er det nok helt nødvendig å bli såpass andpusten som noe som tilsvarer rød sone i fht. Borg skala. Og hvorfor ha mål som er nermest umulig å klare for folk flest, når folk flest har mer enn nok med å holde seg hverdagsaktive? Mål skal nåes og aktivitet skal være lystbetont. Da trenger man å holde målen og aktiviteten både morsom og realistisk! Takk for innspill og kommentar.

    Mvh Willy

  3. Er i den heldige situasjonen at jeg bor i Japan, og har mueligheten til å trene i ok. temp. hele året. Går raskt 13-14 km. 5 ganger i uka, + løfter vekter Hadde veldig utbytte av gåinga når jeg startet, og har det fremdeles. Kunne lett jogget, men bare asfalt og 67 år er ingen god kombinasjon. Så 10000 skritt holder deg i form uansett. Ellers fin blogg.

  4. Så bra skrevet 😀 Jeg må selv bli MYE flinkere til å aktivisere meg, men periodevis er det mer enn nok for meg, å bare stå opp og gjøre litt husarbeid :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top