Slik kommer du i gang med trening og aktivitet etter ferien!

 

Slik kommer du altså i gang med aktivitet etter ferien

Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å motivere seg til å klatre over dørstokken etter en bedre ferie der smaken på det gode liv fortsatt henger i kropp og sjel.

Nå fylles kilometervis med spaltemeter i ulike medier med gode tips for å få rumpa opp av sofaen og kroppen inn på treningsentre.
Men hva hvis motivasjon og lyst til å trene er like tomt som lommeboken etter ferien? Hva gjør man hvis man bare ikke har lyst? Vil ikke, selv om man må?

Innerst inne der et sted i hjernen finnes et fnugg av glemt motivasjon. Det ligger der mellom celler og synapser og innimellom dulter det borti fornuften din.

La denne tanken utvikle seg. Aldri, aldri stress med å komme i gang. Det finnes plenty av tid. Så lenge du vet med deg selv at du skal komme i gang, en gang i løpet av, tja la oss si i løpet av en uke ish.

Punkt en i det å komme i gang etter ferien er å ikke stresse med nye og digre mål. Begynn rolig med noen små fine spaserturer og småløp litt innimellom. Sørg for at du blir litt andpusten, men ikke mer.
Det viktige her er ikke å gunne på, men å nyte det å bli litt sliten.

Punkt to er å endre tankene dine. Enkelt forklart er det å stille inn hodet på en fornuftig måte der man blir fornuftig enig med seg selv om at trening er en daglig oppgave. Den første eller andre uken er det viktig at man klarer 30 minutter aktivitet om dagen. Disse minuttene kan fordeles over hele dagen. Alt uten å stresse.

Uke to eller tre har man en fornuftig tilnærming til å kunne løpe eller trene et par tre ganger i uken. Da er du i praksis i gang.

Hensikten med å ta det rolig inn i trening og aktivitet er at hvis man brenner til fra første steg så er det lett å møte veggen. I tillegg er det for mange svært vanskelig å finne motivasjon og glede i det man gjør når trening og aktivitet er vondt. Det blir da meningsløst for veldig mange å strukturere strenge rutiner og heavy målsetninger, bare for å slite ekstra mye for å nå dette. Enten det er slik eller slik så er det best å finne rolig tilbake til gleden med å bevege seg mer og mer etterhvert. Mål kan komme senere. Null stress!

Finn glede i det å ha frihet og mulighet til å nyte det å bevege seg. La økende fart, styrke og lengdemeter komme etterhvert. På den måten blir overgangen mindre tung.

Hva er deres beste tips?
Post gjerne en kommentar til hva som funker for dere i kommentarfeltet, eller følg oss på snap hverdagsaktiv for å dele tips og motivasjon.

Ønsker dere alle en fortsatt fin uke og en motiverende start på hverdagen!

Mvh Willy

#hverdagsaktivitet #helse #motivasjon #aktivitet #hverdagsaktiv #suksess #start #trening #treningstips #helsegevinst 

Hei og velkommen til mitt lille blogghjørne. Jeg er en Ergoterapeut, fotograf, kunstner, selvstendig næringsdrivende, rørlegger, far til fire og bonusfar til to. Jeg blogger om litt av hvert men hovedfokuset er å fremme en mest mulig aktiv hverdag for ALLE! Jeg er levende opptatt av livet, hverdagsaktivitet, livsstilsendring og rehabilitering i et ergoterapeutisk perspektiv, samt kunst og trening. På bloggen her kan du følge mine tips til livsstilsendring og trening, men også en blanding av livets krydder, utfordringer, gleder og sorger. Med videreutdanning i rehabilitering og mange års erfaring med frisklivssarbeid har jeg også en formell kompetanse innen livsstilsendring og tilpasning av aktivitet. Jeg tar nå oppdrag som personlig trener og livsstilscoach og har personlig oppfølging der dette behøves. Kontakt meg på mail for nærmere informasjon. Jeg brenner for å hjelpe mennesker med ulike utfordringer i forhold til livsstilsendringer og har mange års erfaring med dette profesjonelt. Gjennom egne erfaringer fra et langt liv med mye erfaring på mange områder deler jeg det meste av råd og tips på denne bloggen. Jeg er også foredragsholder innen temaet livsstilsendring og motivasjon Mvh Willy Alle bilder og tekst på bloggen er copyrighted. Det som ytres på bloggen er mine personlige tanker og meninger. Sponse meg? Viktige budskap trenger å spres. Folkehelse er et slikt område. Ønsker du å hjelpe til med å sponse bloggen så kontakt meg på [email protected]
Posts created 610

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top