35 ganger 400

 

Hvis noen hadde spurt meg for noen få år siden om jeg hadde klart å løpe en runde på bane, altså fire hundre meter, så hadde jeg ledd og spøkt vekk det faktum at jeg ikke engang hadde klart 100 meter.

Når man har røykt siden 9 års alderen, er det vel muligens ikke så rart. Jeg har nå vært røykfri i 13 år og det har vært en velsignelse i livet mitt. Men, jeg begynte ikke å trene systematisk før i 2013 etter en studietur med jobben til frisklivssentralen i Modum. Der måtte vi ut i skogen å kjenne på fysisk aktivitet. Ai, ai så vondt det gjorde. Da innså jeg for første gang at jeg var i sørgelig dårlig form.

Men det å ta en livsstilsavgjørelse der å da var det lureste, nydeligste, og beste avgjørelsen jeg har gjort på dette området i livet bortsett fra å slutte å røyke.

Det å slutte å røyke er fantastisk, men god form kommer heller ikke av seg selv. Det kreves at man legger inn trening og aktivitet som får opp pulsen regelmessig. Det er et livsstilsvalg og et veivalg om hvordan du VELGER Å LEVE LIVET ditt.

Man kan godt avfeie ting med at det og det ikke passer for deg. At kroppen din ikke er bygget for slikt, at alle slags greier står i veien, men det finnes ikke mange tilstander igjen i verden der fysisk aktivitet ikke er anbefalt for å bli bedre på alle mulige måter. Man trenger nok rettledning i mye den første tiden, men man bør saktens spørre seg selv om sannheten egentlig er at man ikke orker. Da er det orken som er problemet og ikke nødvendigvis diagnosene.

For min egen del var det tung pust, prolapser i ryggen, artroser i alle ledd, en skulder som hadde forkalkninger, sosial angst og tidvise depresjoner med mer. Alle diagnosene er i dag borte eller til å leve med.

Og som jeg sa i innledningen, 35×400 meter tilsvarer 1, 4 mil uten en eneste pause! For meg er dette enormt. Jeg som trodde at det aldri kunne bli mulig å løpe en runde uten pause.

Selv om jfg har gått på mange smeller underveis så gav jeg aldri opp. Bare fortsatte i mitt eget tempo og med en knallhard innstilling om at dette skal jeg gjøre så ofte som mulig resten av livet. Jeg har ingen annen agenda enn å holde kroppen i form. Jeg har ingen mål annet enn å kose meg med å kjenne på endorfiner. Har ingen mål om lengder eller tid. Bare om å nyte at kroppen blir i bedre form. 

Mvh Willy 

#livsstilsendring #livsnyter #livet #livsglede #hverdagsaktiv #motivasjon #aktiv #aktivhverdag #aktivitet #løpetur #sotra #ågotnes #angst #veiledning #helsegevinst #helse 

Hei og velkommen til mitt lille blogghjørne. Jeg er en Hypnoterapeut, Ergoterapeut, fotograf, kunstner, selvstendig næringsdrivende, rørlegger, far til fire og bonusfar til to. Jeg blogger om litt av hvert men hovedfokuset er å fremme en mest mulig aktiv hverdag for ALLE! Jeg er levende opptatt av livet, hverdagsaktivitet, livsstilsendring og rehabilitering i et ergoterapeutisk perspektiv, samt kunst og trening. På bloggen her kan du følge mine tips til livsstilsendring og trening, men også en blanding av livets krydder, utfordringer, gleder og sorger. Med videreutdanning i rehabilitering og mange års erfaring med frisklivssarbeid har jeg også en formell kompetanse innen livsstilsendring og tilpasning av aktivitet. Jeg jobber også som hypnoterapeut og livscoach på Bergen Helhetsklinikk a/s. Ønsker du å bidra med sponsing på bloggen? Kontakt meg på mail for nærmere informasjon. Jeg brenner for å hjelpe mennesker med ulike utfordringer i forhold til livsstilsendringer og har mange års erfaring med dette profesjonelt. Gjennom egne erfaringer fra et langt liv med mye erfaring på mange områder deler jeg det meste av råd og tips på denne bloggen. Jeg er også foredragsholder innen temaet livsstilsendring og motivasjon Mvh Willy Alle bilder og tekst på bloggen er copyrighted. Det som ytres på bloggen er mine personlige tanker og meninger. Sponse meg? Viktige budskap trenger å spres. Folkehelse er et slikt område. Ønsker du å hjelpe til med å sponse bloggen så kontakt meg på [email protected]
Posts created 691

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top