Livsstilsendring og fortidens spøkelser

 

Dårlig samvittighet kan man ha over en del ting i livet. Det er normalt. Man kan for eksempel ha dårlig samvittighet for at man ikke delte de siste kakestykkene med sine venner, men valgte å sluke dem før de kom. Det man ikke vet har man ikke vondt av er det noe som heter.

Man kan ha dårlig samvittighet over så mangt. Og mange har dårlig samvittighet over det meste i livet. Alt man gjør eller nærmere bestemt alt man IKKE gjør skaper en dårlig samvittighet.

Dårlige livsstilsvalg i livet kan være belastende å bære. Det vet alle. Men hva er det som skiller de som klarer å smile i dette og legge det bak seg med god samvittighet og de som nærmest går til grunne over det som har hendt før? Kan det være at man har valgt å fokusere på nederlagene i stedet for seirene i livet?

Selve grunnen for at livsstilsendringen har gått i dass opptil flere ganger kan være at man har tatt tak i symptomene og ikke årsakene til situasjonene man havner i.

Hvis du aldri kommer i gang med tiltakene du planlegger i forhold til livsstilsendring, men stoppes av at du har for mye ballast til at du klarer det så er det på tide å sette inn noen grep.

Livsstilsendring er en egoistisk prosess!

Ja det er det. Men en helt nødvendig og positiv egoisme. Husk at mange sliter med dårlig samvittighet fordi endringene ikke støttes eller legger opp til at ens nærmeste ikke er villig til å la deg endre ting.

Du kan ikke hjelpe andre før du kan hjelpe deg selv! Dette er et svært viktig poeng i en slik prosess. Det nytter ikke å ha dårlig samvittighet hengende over deg som et tyngende hinder som trykker deg ned. Det pokker meg tungt nok å kjempe med å endre vaner. Du trenger ikke gjøre det ekstra tungt ved å først tenke på alle andre. Og NEI. Det er ikke greit at dine nærmeste torpederer dine prosesser ved å stille negative spørsmål rundt de valgene du tar. Man skal ta hensyn, men det er dine endringer og du som person skal støttes ikke kveles i ditt forsøk!

Det beste dine omgivelser kan gjøre er å støtte dine valg og vise hensyn enten det er i en kostholdsendring eller det er ved å gi deg tid og mulighet til å ta dine daglige turer. De kan heller være med deg i samarbeid og deltakelse i din livsstilsendring.

Så er det selvsagt dine tidligere negative erfaringer. Tidligere nederlag i slike prosesser er ofte en sabotør som kan knekke hvem som helst ved oppstart livsstilsendring.

Erkjenn at du har hatt nederlag, men velg at du ikke skal ta hensyn til dette. Livet har en tidslinje som begynner ved fødselen og slutter den dagen man dør. Alt i mellom er det stort sett dine egne valg og erfaringer som er. Både dårlige erfaringer du selv har skyld i og mye som du ikke har skyld i selv. Slik er det for alle. Forskjellen er hvordan du som menneske lar deg påvirke av konsekvensen av disse hendelsene i livet. Du kan som person føle at hendelser kveler deg eller du kan velge å la dem berike ditt liv. Berike ditt liv som oppsamlede erfaringer som enten legges i

«SHIT HAPPENS» boksen eller i «WHAT DOESNT KILL ME MAKES ME STRONGER» boksen.

 

Husk at for hvert eneste sekund vi lever er et sekund som man ikke får tilbake. Bruk derfor sekunder, minutter, timer, måneder og årene på en måte som gjør deg sterkere, gladere og i hvert fall gir deg energi til å oppleve lykke. Selv om lykke av og til kun oppleves i små sekunder.

Et lykkelig sekund reparerer uker med nederlag.

 

Livsnytere er god på å leve i nuet. For livsnytere gjelder ikke så mye fortiden, men mer nuet og kanskje toppen de nærmeste dagene. Livsnytere samler på gode opplevelser og evner å hente disse frem når det butter imot.

Det er ikke noe poeng å stadig vekk hente frem dårlige minner og opplevelser. Kast dem i «shit happens» boksen og hent heller frem gode minner og opplevelser. Velg også å hente frem potensielle fremtidige gode opplevelser ved å nyte dine små og «egoistiske» valg i hverdagen. Alle fortjener å være lykkelig. Ta ingen fanger i denne prosessen! Først da kan du være et tenkende, opplevende, og livsnytende menneske. Et menneske som både er i stand til å være der for deg selv og dine omgivelser på samme tid. Gi deg selv den muligheten.

Lev nå. Vær i nuet. Velg deg selv i dine endringsprosesser mot det som gjør at du føler deg bedre. Velg å ta tøffe valg i denne prosessen fordi det er en tøff prosess og legge vekk fortidens spøkelser. De er der og de forsvinner ikke, men du trenger ikke å hente dem frem. Det kan du og ditt bevisste «jeg» velge.

 

Lykke til

Mvh Willy

#livsstil #endring #selvtilit #spøkelser #fortiden #lykkelig #lykke #samvittighet #positiv #negativ #egoistisk

Velkommen til min blogg. Jeg er utdannet Ergoterapeut og Hypnoterapeut. Jeg jobber 100% som Ergoterapeut i kommunen og har eget firma som tilbyr hypnoterapi, EFT , Livscoaching, foredrag og mer både til privatpersoner og til bedrifter. Jeg er levende opptatt av å hjelpe andre mennesker til et bedre liv og bedre helse på deres egne premisser. Jeg elsker å være i aktivitet og da særlig løping i gledestempo og jeg elsker å bidra til at andre også kan få de samme opplevelsene der livet kan leves til max! Jeg skriver mye om hverdagsaktivitet og mental trening og endring gjennom hypnoterapi og ikke minst om hva vi mennesker kan bidra med for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Posts created 729

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top