Utnytt hjernen din!

 

Hjerneforskning? Ja gjerne forskning. 

Forskning på hjernefunksjoner er viktig for å forstå hvordan den kan utnyttes på en god måte. Vi bruker hjernen vår hver eneste time på døgnet. Også når vi sover. Derfor er det viktig å bruke forskningsbasert kunnskap for oss som arbeider med hjernens funksjoner. Vi må kunne noe om hvordan hjernen fungerer for å kunne stimulere de riktige områdene i hjernen slik at endring kan skje.

Den hjelper seg best den som hjelper seg selv er det noe som heter. Hjernens egenskaper og evne til å reorganisere viser at dette har noe for seg.

Det  sies at å lære seg nye vaner kan sammenlignes med å pugge til en prøve. Hjernen trenger å repetere  ting for å være i stand til å huske samt automatisere handlinger og rutiner.

Jo mer man pugger jo mer lærer man. Dette gir deg uante muligheter til å trene og endre uvaner til vaner som er bra å leve med.  

Finn 7 ulike uvaner og skriv dem ned på et ark og heng på kjøleskapet. Selv bruker jeg gjerne tavlen min og skriver kort om uvanen. Dette vil da lyse mot deg hver gang du ser de 7 punktene. 

Se for deg selv at du skal jobbe med disse punktene helt til alle er helt endret. Tiden det tar spiller ingen rolle . Du har resten av livet på deg, men selvsagt, jo mer du jobber og pugger jo raskere endres uvanen og jo raskere kan du stryke ut et punkt.

Det å endre tankesett og utnytte hjernens egenskaper til endring, er en fysisk endring i hjernens nervebaner. Hjernens evne til å regenerere og danne nye forbindelser kalles hjerneplastisitet. Denne egenskapen gjør at hjernen danner nye og flere koblinger på det området som man arbeider med, eller stimulerer ved å repetere eller pugge nye ting.

Dette gjør at man kan bli bedre på de tingene man øver på, og også få de tingene man sliter med til å bli lettere å takle og til og med fjerne helt.

Innen rehabilitering brukes denne egenskapen mye for å få lamme og delvis lamme til å kunne klare å bevege seg igjen.

Så man kan derfor si at det å øve på ting man i dag ikke klarer, så vil morgendagen se lysere ut hvis man ikke gir opp og fortsetter å trene på de ting man ikke klarer. 

Stå på på og aldri gi opp!

Alt er mulig for hjernen vår!

Mvh willy

#hjernen #trening #pugge #øvelser #sansestimulering #helsegevinst #helse #motivasjon #aktivitet #hverdagsaktivitet #mestring 

Velkommen til min blogg. Jeg er utdannet Ergoterapeut og Hypnoterapeut. Jeg jobber 100% som Ergoterapeut i kommunen og har eget firma som tilbyr hypnoterapi, EFT , Livscoaching, foredrag og mer både til privatpersoner og til bedrifter. Jeg er levende opptatt av å hjelpe andre mennesker til et bedre liv og bedre helse på deres egne premisser. Jeg elsker å være i aktivitet og da særlig løping i gledestempo og jeg elsker å bidra til at andre også kan få de samme opplevelsene der livet kan leves til max! Jeg skriver mye om hverdagsaktivitet og mental trening og endring gjennom hypnoterapi og ikke minst om hva vi mennesker kan bidra med for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Posts created 700

5 thoughts on “Utnytt hjernen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top