Skrekk og gru!

 

Dagens forbrenningstips er av den litt enkle sorten. Et kort og greit innlegg i dag som ser litt på hverdagsforbrenningen vi alle har. Et lite drypp av funfact gjør hverdagen litt morsommere og hjernen litt smartere.

 

Jeg har tidligere skrevet litt om aktiviteter som øker forbrenningen. Dette kan du leser om her.

 

I dagens lille innlegg vil jeg gjerne ta opp litt flere områder inne hverdagsforbrenning.

 

Det er faktisk gjort egne studier for hvor mange kalorier man forbrenner ved å se en skikkelig grøsser. Jo skumlere grøsseren er og jo høyere hjerterytme jo mer forbrenner du altså.

 

Dette er ikke noe nytt og vi vet at forskningen har vist til at det er en forbindelse mellom økt puls og høyere forbrenning. Det er ikke nødvendigvis slik at jo hardere du trener jo mer forbrenner du. Prosessen med å forbrenne er en prosess som går langsomt. Det gjør at jo hardere du trener jo mer karbohydrater først og fremst er det du forbrenner i musklene. Relativt sett forbrenner man da mest fett ved lavintensiv trening. Ved trening på lav intensitet vil dette ikke belaste kroppen like mye som ved for eksempel intervall trening. Du vil derfor kunne klare mer trening over lengre tid og dermed kunne klare å forbrenne mer over tid. La meg understreke at intensive intervall økter også forbrenner svært mye og er for mange å anbefale. Effektene av HIIT trening er ganske klare.

 

Som nevnt tidligere i innlegget forbrenningens kunst, vil det å sitte i ro forbrenne ca. 78 kcal i timen. Hvis du er kvinne da. Noe mer for en mann.

 

Så se for deg at du benker deg foran tv apparatet med en god og grusom grøsser, ja da forbrenner du mer enn ved å kun sitte i ro.

En tidligere studie viser at det finnes faktisk filmer som forbrenner mer enn andre filmer. Nå kjenner ikke jeg den vitenskapelige validiteten til denne studien, men altså jo mer du skvetter og hopper i stolen jo mer forbrenner du. Logisk ikke sant?

 

Her viser det seg at en film som Ondskapens hotell med Jack Nicholson er den filmen som forbrenner mest fett fra sitt publikum. Haisommer kommer som en god nummer to.

 

La oss se litt nærmere på nytteeffekten av denne kunnskapen.

 

Finnes det egentlig noe nyttig å hente her? Ja det gjør det så absolutt. Som vanlig i mine artikler så vil jeg fremme hverdagsaktiviteten og kunnskap om hvor viktig det er å bevege seg. En grøsser gjør selvsagt ikke noe grøssersommer, men ved livsstilsendring er det selve daglige aktiviteter kontra det å ikke orke å bevege seg i det hele tatt som betyr noe. Ved å sløve foran skjermen til Svenske Hollywoodfruer forbrenner du altså i mengde litt mindre enn hvis du setter på en skikkelig grøsser.

 

Men husk at hvis du finner frem colaen og en skål med godteri, så hjelper det ikke en dritt om du ser filmen aldri så mange ganger etter hverandre. Bare så du vet det.

 

Da må du nok ut å gå en tur for å forbrenne opp dette. Og siden du da vet at grøssere forbrenner mer så, kan du jo gå en tur, i skogen, om kvelden, månen kaster et kaldt lys over de regntunge grantrærne. Lyden av dråper som faller skaper et ekko i den ensomme skogen, du hører kun pusten din og dine egne skritt. Men du står som frosset fast. Du innser at lyden av skritt som kommer nærmere ikke er dine, men…..

 

God trening!

Annonser:

   

#grøsser #gru #forbrenning #kcal #aktivitet #livsstilsendring #film #endring #hverdagsaktivitet

Velkommen til min blogg. Jeg er utdannet Ergoterapeut og Hypnoterapeut. Jeg jobber 100% som Ergoterapeut i kommunen og har eget firma som tilbyr hypnoterapi, EFT , Livscoaching, foredrag og mer både til privatpersoner og til bedrifter. Jeg er levende opptatt av å hjelpe andre mennesker til et bedre liv og bedre helse på deres egne premisser. Jeg elsker å være i aktivitet og da særlig løping i gledestempo og jeg elsker å bidra til at andre også kan få de samme opplevelsene der livet kan leves til max! Jeg skriver mye om hverdagsaktivitet og mental trening og endring gjennom hypnoterapi og ikke minst om hva vi mennesker kan bidra med for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Posts created 704

2 thoughts on “Skrekk og gru!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top