Lær å være konstant positiv

 

 

Hvordan være konstant positiv?

Ja kan vi lære å velge slik at vi blir konstant positive? Er det en automatisk ting som kommer til oss, eller er det et resultat av hvordan vi velger å takle ulike følelser?

Det er umulig sier du kanskje da. Det er ingen som kan klare det sier alle! Og er det egentlig meningen at vi skal tutle rundt  å være så inn i hampen smilende, blide og gjennomsyret positiv hele tiden?

Nei, selvsagt ikke. Da hadde menneskene ikke hatt de kognitive evnene som det innebærer å fremkalle negative følelser, gråt, sorg, sinne, frustrasjon, hat, misunnelse og alt annet man forbinder med negativitet.

Men mennesker har også en annen evne. Nemlig evnen til å være selektive. Det å kunne ta ulike valg er det hjernen vår som bestemmer over. Å være bevisst på det å velge,  er en gave vi kan bruke for alt det er verdt.

Se for deg at det ligger en tallerken foran deg med en snegle og en gulerot. Hva ville du velge hvis du måtte velge en av dem?

Kanskje du ikke hadde lyst på noen av dem? Da er nok sjansen stor for at du ville velge å stå over. Men de fleste ville nok ha valgt guleroten.

Så hva er poenget? 

Hvis man står overfor et valg, så vil man kalkulere fordeler og bakdeler av konsekvensene av det valget vi tok. Man vil som mennesker flest velge det som passer oss best der og da. Altså det vi slipper billigst unna med.

Så tilbake til følelser. Hva med å kalkulere og være selektiv i hvilke valg vi tar når følelser blir for vonde eller upassende? Igjen er det bra og stå i følelsene sine, leve dem og kjenne på livets opp og nedturer, men det er mulig å velge vekk den verste smerten og de vondeste følelsene, sinne og generelt negative vibber som plager deg mer enn det gagner deg.

Når reaksjoner man har fører til at man går konstant rundt med negative tanker og følelser, blir dette til skade for deg og ikke en berikelse i livet.

Når man har for eksempel en negativ tanke der selvtillit og selvbilde er mer i fokus enn en positiv tanke og følelse om dette, så kan man ta et kalkulert valg om å fjerne denne negativiteten og erstatte den med noe positivt.

Det kan hende noen da sier at det ikke er så lett, men dette er noe man altså må øve på. Og hver eneste gang jeg selv får et snev av dårlig selvtillit, så sier jeg det høyt til meg selv og i samme sekund sier jeg “ah og der gikk det over”

Jeg tar et bevisst valg om å fjerne denne tanken fra hodet. Og ved å ha øvd meg på dette har jeg altså kunnet styre mer av de negative tankene vi mennesker får fra tid til annen. Ikke fjerne dem, for vi trenger å føle, men å kontrollere dem via bevisste valg.

Er man drittlei en dag så kan det være greit å velge å være akkurat det. Helt greit. Men i kveld velger jeg å være i mye bedre humør. Da velger jeg å gjøre noe jeg synes får meg glad og det er mitt forbanna valg, ikke sant?

Smil selv om du er i dritthumør, still deg foran speilet og lag så mange ulike typer smil du klarer. Gå ut å tving frem et smil til alle du møter og ikke gi deg før du har fått 20 smil tilbake. Da velger du aktivt å være positiv!  Selv om det er uvant så er det faktisk herlig sprøtt og godt for humøret. 

Så velg riktig hvis humøret plager deg i dag!

Stay positive!

Mvh Willy

#positiv #psykiskhelse #empati #hverdagsaktivitet #suksess #leve #smile #valg #følelser #helsegevinst #helse #motivasjon 

Hei og velkommen til mitt lille blogghjørne. Jeg er en Ergoterapeut, fotograf, kunstner, selvstendig næringsdrivende, rørlegger, far til fire og bonusfar til to. Jeg blogger om litt av hvert men hovedfokuset er å fremme en mest mulig aktiv hverdag for ALLE! Jeg er levende opptatt av livet, hverdagsaktivitet, livsstilsendring og rehabilitering i et ergoterapeutisk perspektiv, samt kunst og trening. På bloggen her kan du følge mine tips til livsstilsendring og trening, men også en blanding av livets krydder, utfordringer, gleder og sorger. Med videreutdanning i rehabilitering og mange års erfaring med frisklivssarbeid har jeg også en formell kompetanse innen livsstilsendring og tilpasning av aktivitet. Jeg jobber også som hypnoterapeut og livscoach på Bergen Helhetsklinikk a/s. Ønsker du å bidra med sponsing på bloggen? Kontakt meg på mail for nærmere informasjon. Jeg brenner for å hjelpe mennesker med ulike utfordringer i forhold til livsstilsendringer og har mange års erfaring med dette profesjonelt. Gjennom egne erfaringer fra et langt liv med mye erfaring på mange områder deler jeg det meste av råd og tips på denne bloggen. Jeg er også foredragsholder innen temaet livsstilsendring og motivasjon Mvh Willy Alle bilder og tekst på bloggen er copyrighted. Det som ytres på bloggen er mine personlige tanker og meninger. Sponse meg? Viktige budskap trenger å spres. Folkehelse er et slikt område. Ønsker du å hjelpe til med å sponse bloggen så kontakt meg på [email protected]
Posts created 664

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top